Rozmarinul, planta care a salvat mii de oameni. Iată cum se poate folosi

Rozmarinul, planta care a salvat mii de oameni. Iată cum se poate folosi. Sursa - pixabay.com
Rozmarinul, planta care a salvat mii de oameni. Iată cum se poate folosi. Sursa - pixabay.com

Rozmarinul este o plantă aromatică perenă, originară din Europa, Africa și Asia.

Se dezvoltă spontan, se adaptează la multe temperaturi, are o rezistență mare și este perfectă pentru a crește și pe balcon! Tot ce ai nevoie este un ghiveci simplu de mărime medie și niște pământ.

Nu uitați să udați planta constant, dar cu cantități mici de apă. Rozmarinul nu are nevoie de multă îngrijire, pur și simplu trebuie așezat într-un colț însorit. În schimb vă aduce multe beneficii. Rozmarinul nu este doar un condiment excelent în bucătărie, dar are o putere pozitivă asupra minții și sănătății.

Pune câteva frunze de dafin și felii de lămâie într-un litru de apă: vei face mereu asta, după ce vei vedea rezultatul

Rozmarinul este perfect pentru felurile principale de mâncare, dar și pentru tot felul de garnituri: fie că este vorba despre pește sau carne, salate sau cartofi.

Puteți face și un ulei parfumat de rozmarin. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți câteva crenguțe de rozmarin într-o sticlă de sticlă, să o umpleți cu ulei de măsline extravirgin și să o lăsați să se odihnească la soare timp de o săptămână.

Uleiul se filtrează printr-o strecurătoare cu plasă fină și se lasă o zi întreagă la temperatura camerei, dar la întuneric. Apoi, acest ulei poate fi savurat în preparatele culinare.

"Limba soacrei" din vinete: cea mai delicioasă gustare de legume. Două rețete pentru masa de sărbătoare

 

Infuzie naturală din rozmarin

Dar să vorbim despre motivul pentru care rozmarinul a salvat mii de oameni! Proprietățile sale calmante permit să gestionați anxietatea și stresul fără a apela la medicamente adevărate. Încercați o infuzie din rozmarin, care calmează sistemul nervos, îmbunătățește memoria, crește buna dispoziție și concentrarea!

Această infuzie se prepară simplu și te va cuceri chiar de la prima înghițitură!  

Aveți nevoie de: 

ace de rozmarin - 1 lingură,

apă -  1 cană.

Transferați apa într-o cratiță și aduceți-o la fiert la foc mic. Adăugați acele de rozmarin și amestecați timp de 5 minute. Transferați amestecul într-un borcan sau într-un recipient de sticlă și lăsați-l să se odihnească timp de 12 ore.

Filtrați băutura printr-o strecurătoare și savurați-o rece sau încălzită în funcție de gusturile dvs. și de sezon! Vei beneficia de toate substanțele valoroase ale rozmarinului.

Dulceață de rodii, fără zahăr, perfectă pentru cei care sunt la dietă. Rețeta simplă și rapidă

Totuși, rozmarinul conține diferite cantități de vitamine, precum A, C, B6 si acid folic, cat si calciu, magneziu, fier si mangan. În ceea ce privește valorile nutriționale, 100 grame de rozmarin conțin: proteine, calciu, fier, potasiu, magneziu, fosfor, vitamina A, vitamina C, vitamina B6, fibre.

Rozmarin este bogat în antioxidanți, compuși antiinflamatori și are acțiune antimicrobiană. De asemenea, rozmarinul este de ajutor pentru menținerea sănătăți sistemului digestiv, precum și proprietăți diuretice.Extractul de rozmarin are proprietăți antifungice, antioxidante, hepatoprotectoare, antibacteriene și antiseptice, datorită compușilor fenolici pe care îi conține.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel