Cum se udă o crăciuniță? Majoritatea nu știe nimic despre floare și o distrug înainte de Crăciun

Cum se udă o crăciunița. Majoritatea nu știu nimic despre floare și o distrug înainte de Crăciun. Sursa - pixabay.com
Cum se udă o crăciunița. Majoritatea nu știu nimic despre floare și o distrug înainte de Crăciun. Sursa - pixabay.com

Crăciunița este o plantă perenă care înflorește toamna și iarna. 

Această plantă de interior este ideală pentru decorarea casei în perioada sărbătorilor. Mai mult, este supranumită vedeta Crăciunului. Florile sale oferă o paletă de culori: roșii, portocalii sau galbene. Pentru a ca planta să reziste până la Crăciun, este important să-i controlați udarea.

Dar cum se udă corect crăciunița? Crăciunița, numită și Poinsettia, este o specie de plante din familia Euphorbiaceae. Originară din Mexic și America Centrală, crăciunița a fost descrisă pentru prima dată de europeni în 1834. Este deosebit de cunoscută pentru frunzele sale roșii și verzi și este utilizată pe scară largă în contextul Crăciunului.

Șase greșeli mortale pentru violete

Această plantă de interior este ușor de întreținut. Florile sale vă vor decora casele chiar de Crăciun, cu condiția să o îngrijiți corect. 

Crăciunița este o plantă de interior cu frunziș decorativ. Contrar credinței populare, nu florile plantei sunt colorate, ci frunzele sale centrale,  care înconjoară flori mici, abia vizibile, de culoare galbenă. Pentru a avea grijă de plantă și ca să reziste  până de Crăciun, este esențial să o îngrijiți corect. Pentru aceasta, este important să controlați udarea acestei plante decorative.

Orhideele vor fi sănătoase și luxuriante dacă vor fi puse doar în aceste ghivece

Poinsettia are nevoie de udare regulată, dar moderată. Nu lăsați solul plantei să se usuce și, în același timp, evitați udarea excesivă. Așteptați până când solul se usucă între două udări. Excesul de apă ar putea face ca frunzele poinsettiei să cadă.

De asemenea, evitați să păstrați apă în farfurie sau jardinieră. Pentru a favoriza drenajul, puneți pietricele pe fundul vasului. De asemenea, atunci când udați plantele, evitați umezirea frunzișului și folosiți apă la temperatura camerei.

De ce unele gospodine pun zahăr în ghivecele plantelor de interior. Soluția minune pentru florile slabe și ofilite

Puteți uda poinsettia în mod clasic sau prin înmuierea acesteia. Într-adevăr, este posibil  să umeziți substratul, treptat, folosind o găleată. Umpleți o găleată  cu apă la temperatura camerei, apoi scufundați ghiveciul cu planta.  Când bulele de aer încetează să se formeze pe suprafața pământului din ghivece, scoateți planta din găleată și lăsați-o să se scurgă pentru a evita stagnarea apei.

Iată alte sfaturi pentru îngrijirea corectă a crăciuniței?

Poinsettia iubește lumina. Cel mai bine este să păstrați planta într-o cameră luminoasă, dar evitați  lumina directă a soarelui. De asemenea, țineți crăciunița departe de curenții de aer, iar temperatura trebuie să fie între 15 și 22°C.

În afara perioadei de înflorire, fertilizați planta cu un îngrășământ lichid pentru plante cu flori,  o dată pe lună. După înflorire, este indicat să replantați poinsettia într-un ghiveci nou, mai mare, pentru a-i promova creșterea. Puteți folosi pământ pentru plante de apartament sau puteți face propriul pământ, amestecând părți egale pământ de grădină, nisip și compost. Deoarece poinsettia intră într-o perioadă de repaus vegetativ după înflorire,  este indicat să se reducă udarea: una sau două udări pe lună sunt suficiente.

Ritualul magic pentru arborele banilor: îți va aduce mai mulți bani în casă și vei avea stabilitate financiară

Crăciunița trebuie protejată de dăunătorii care o atacă. Într-adevăr, planta este supusă atacurilor muștelor albe care îi sug seva și o slăbesc. Pentru a evita acest lucru, amintiți-vă să pulverizați insecticid pe frunziș. Poinsettia poate fi invadată și de afidele care distrug mugurii sau de păianjeni roșii care îi distrug frunzișul. Pentru a preveni atacurile acestor păianjeni, este recomandabil  să aburiți în mod regulat frunzișul poinsettiei.

Controlând udarea, vei menține planta în stare bună și o vei face să reziste mult timp, iar crăciunița îți va împodobi casa cu culorile ei strălucitoare în perioada sărbătorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel