De ce unele gospodine pun zahăr în ghivecele plantelor de interior. Soluția minune pentru florile slabe și ofilite

De ce unele gospodine pun zahăr în ghivecele plantelor de interior. Soluția minune pentru florile slabe și ofilite. Sursa - pixabay.com
De ce unele gospodine pun zahăr în ghivecele plantelor de interior. Soluția minune pentru florile slabe și ofilite. Sursa - pixabay.com

Nu doar organismul uman are nevoie de carbohidrați pentru funcționarea completă, ci și plantele. 

Prin urmare, îngrășământul cu zahăr este destul de popular printre grădinarii cu experiență. Pentru prepararea acestuia, se folosește o soluție de glucoză sau zahăr obișnuit.

Avantajele hrănirii cu zahăr

Glucoza normalizează procesul de fotosinteză, stimulează creșterea și prelungește înflorirea plantelor de casă. Udarea cu apă dulce poate renaște plantele care se ofilesc.

Hrănirea cu zahăr este necesară dacă:

- frunzele au devenit palide și mici;

- planta s-a oprit din creștere;

- floarea nu a fost udată și s-a ofilit;

- tulpinile sunt subțiate și alungite din cauza lipsei de iluminare;

- au apărut multe frunze galbene;

- planta a rămas fără frunze;

- plantele nu înfloresc.

Ritualul magic pentru arborele banilor: îți va aduce mai mulți bani în casă și vei avea stabilitate financiară

Două udări cu zahăr sunt suficiente pentru a pune reînvia o plantă slăbită.  Toate plantele, de la cactuși până la palmieri, iubesc zahărul. Plantele care suferă de lipsa luminii trebuie să beneficieze de udare ocazională cu apă dulce.

 

Cum se hrănesc plantele cu zahăr

Pentru udarea florilor, trebuie să faceți o soluție folosind fie din zahăr, fie din glucoză.

Este important să se respecte următoarea proporție:

- 1 linguriță de zahăr la 1 litru de apă;

- 1 ml glucoză (10%) la 1 litru de apă;

- 8 ml de glucoză (5%) la 1 litru de apă.

Important: depășirea dozei de zahăr duce la deteriorarea stării plantei.

Cum se îngrijesc orhideele ​​iarna. Secretul care salvează plantele

O soluție de zahăr-drojdie funcționează și mai bine. Drojdia este un excelent promotor de creștere. Grădinarii o folosesc pentru a hrăni puieții slabi și pentru a întări plantele tinere după transplantare. Datorită activității vitale a drojdiei, are loc o procesare accelerată a substanțelor organice conținute în sol. Ca urmare, se eliberează nutrienții care sunt ușor absorbiți de răsaduri.

Același lucru se întâmplă și într-un ghiveci de flori. Florile de interior încep să crească mai activ, imunitatea lor este întărită, iar sistemul radicular este întărit.

Pentru a pregăti îngrășământ, trebuie să urmați acești pași: 

- se dizolvă o linguriță de zahăr și drojdie uscată într-un litru de apă călduță.

- se lasă 30 de minute într-un loc călduț pentru ca microorganismele să înceapă viața activă.

- udați florile în așa fel încât pe 1 kg de sol să se aplice aproximativ 70 ml de îngrășământ. Este necesar să hrăniți plantele cu orice îngrășăminte pe pământ umed.

Important! Soluția de zahăr nu va ajuta numai atunci când sistemul radicular al plantei este deteriorat. În acest caz, zahărul pur și simplu nu va fi absorbit de plantă.

 

Cu ajutorul acestui condiment, orice floare din casă va înflori. Chiar și un cactus

 

Un condiment, folosit des în bucătărie, este un stimulator care poate declanșa înflorirea plantelor din ghivece.  Suntem siguri că acest condiment simplu și accesibil este în aproape fiecare bucătărie. Grădinarii susțin că acest condiment este potrivit nu doar pentru gătit, ci și pentru îngrijirea plantelor

Mai exact este vorba despre scorțișoară. Este un stimulator care poate declanșa înflorirea plantelor din casă. Și este, de asemenea, un antiseptic foarte puternic: imunitatea plantelor va fi la maximă după folosirea scorțișoarei.

Nu este un secret pentru nimeni că plantele de interior au nevoie de îngrijite specială. Prin urmare, ca să se simtă bine în cameră, asigurați-vă că le oferiți nu doar apă, ci și hrană.

Tăiați crizantemele și acoperiți-le cu un strat de pământ: metoda care promite o înflorire abundentă

Dacă nu doriți să utilizați substanțe chimice, atunci scorțișoara este o modalitate excelentă. Este suficient să presări puțină scorțișoară, literalmente o jumătate de linguriță, pe suprafața pământului în ghiveci o dată pe lună. După aceea, udați  florile în mod obișnuit. În acest fel, plantele vor fi protejate de orice răni.

Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

Iarna, florile din casă trebuie hrănite. Pentru aceasta, puteți folosi o soluție din scorțișoară: amestecați 1 litru de apă cu 1 lingură de scorţişoară Infuzați soluția o zi întreagă. Apoi turnați câte o lingură de infuzie în fiecare ghiveci. Țineți minte că apa cu scorțișoară este un supliment foarte puternic, așa că nu trebuie să-l utilizați o dată pe lună. Aceeași metodă de hrănire este potrivită și pentru plante din grădină, care vor fi protejate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel