Șase greșeli mortale pentru violete

Nu faceți asta violetelor, 6 greșeli mortale. Sursa - pixabay.com
Nu faceți asta violetelor, 6 greșeli mortale. Sursa - pixabay.com

Destul de des, grădinarii amatori udă, în mod greșit, plantele. 

Azi vom vorbi despre violete, care, la fel ca și orhideele, au nevoie de o îngrijire specială. Violetele nu pot fi udate, ca toate celelalte flori din casă. Pentru aceste flori aveți nevoie de o abordare individuală.

Apă rece și dură. Violetele sunt flori iubitoare de căldură, de aceea nu trebuie udate cu apă rece. O astfel de udare este un test dur pentru plantă. Pentru violete este potrivită apa la temperatura camerei.

Apa de la robinet nu este potrivită pentru udarea violetelor. Clorul din apa de la robinet va afecta negativ starea florilor.

Orhideele vor fi sănătoase și luxuriante dacă vor fi puse doar în aceste ghivece

Excesul de umiditate este contraindicat pentru violete. Florile vor crește și vor înflori bine în sol moderat umed.  Udarea abundentă va duce la stagnarea umidității și va provoca dezvoltarea ciupercii. Violetele trebuie udate atunci când solul este uscat.

Lipsa de umiditate pentru o lungă perioadă de timp poate duce la ofilirea plantei și moartea acesteia. Se recomandă o udare moderată.

De ce unele gospodine pun zahăr în ghivecele plantelor de interior. Soluția minune pentru florile slabe și ofilite

Timp de udare. Plantele nu trebuie udate noaptea, moment în care rădăcinile sunt mai puțin active. În caz contrar, apa va afecta negativ sistemul radicular și planta va avea de suferit.

Pulverizarea nu va aduce niciun beneficiu violetelor, ci doar va agrava situația. Umiditatea excesivă poate provoca dezvoltarea bolilor fungice.

 

Cu ajutorul acestui condiment, orice floare din casă va înflori. Chiar și un cactus

 

Un condiment, folosit des în bucătărie, este un stimulator care poate declanșa înflorirea plantelor din ghivece.   

Suntem siguri că acest condiment simplu și accesibil este în aproape fiecare bucătărie. Grădinarii susțin că acest condiment este potrivit nu doar pentru gătit, ci și pentru îngrijirea plantelor

Mai exact este vorba despre scorțișoară. Este un stimulator care poate declanșa înflorirea plantelor din casă. Și este, de asemenea, un antiseptic foarte puternic: imunitatea plantelor va fi la maximă după folosirea scorțișoarei.

Nu este un secret pentru nimeni că plantele de interior au nevoie de îngrijite specială. Prin urmare, ca să se simtă bine în cameră, asigurați-vă că le oferiți nu doar apă, ci și hrană.

Tăiați crizantemele și acoperiți-le cu un strat de pământ: metoda care promite o înflorire abundentă

Dacă nu doriți să utilizați substanțe chimice, atunci scorțișoara este o modalitate excelentă. Este suficient să presări puțină scorțișoară, literalmente o jumătate de linguriță, pe suprafața pământului în ghiveci o dată pe lună. După aceea, udați  florile în mod obișnuit. În acest fel, plantele vor fi protejate de orice răni.


Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

Iarna, florile din casă trebuie hrănite.Pentru aceasta, puteți folosi o soluție din scorțișoară: amestecați 1 litru de apă cu 1 lingură de scorţişoară Infuzați soluția o zi întreagă. Apoi turnați câte o lingură de infuzie în fiecare ghiveci. Țineți minte că apa cu scorțișoară este un supliment foarte puternic, așa că nu trebuie să-l utilizați o dată pe lună. Aceeași metodă de hrănire este potrivită și pentru plante din grădină, care vor fi protejate. 

 

Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

Grădinarii cu experiență au dezvăluit cum poate fi înviată o orhidee ofilită și cum pot fi restabilite rădăcinile plantei. Orhideea este o floare exotică capricioasă, care necesită multă atenție și îngrijire sporită. Chiar și grădinarii experimentați recunosc că se confruntă cu o situație în care o plantele încep să se ofilească, frunzele devin moi, iar creșterea încetinește.

În acest moment, trebuie să ajutați floarea să se recupereze. Și trebuie să o faceți cât mai curând posibil, altfel planta va muri.

Plantele de interior, care pot absorbi energiile negative și te pot feri de ochii răi. Cultivă-le și tu

O metodă neobișnuită va învia chiar și cea mai slabă orhidee. Și esența unui astfel de truc este că rădăcinile orhideei pot fi restaurate fără udare.

Cum se învie o orhidee ofilită

În primul rând, trebuie să încetezi să uzi planta. La 7-8 zile de la ultima udare, scoate planta din ghiveci și îndepărtează rădăcinile deteriorate și uscate.

Pulverizează frunzele cu apă și îndepărtează excesul de umiditate cu o cârpă moale. Lasă floarea să stea într-un loc răcoros, timp de 20-24 de ore.

Nu arunca cutiile de carton: iată cum le poți transforma în îngrășământ pentru plante

Înfășoară, apoi, rădăcinile orhideei cu mușchi și pune floarea într-o pungă de plastic. În această formă, atârnă orhideea cu frunzele în jos. Și o dată la 2 zile, pulverizează frunzele cu apă. Cu o astfel de îngrijire, vor apărea rădăcini puternice și frunze suculente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel