PSD: Cu Ponta președinte, România va ajunge în top 15 UE

Președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat că, sub președinția lui Victor Ponta, România va ajunge între primele 15 state europene și pe locul 40 în lume, prin creșterea competitivității țării.

"Prin programul său, Victor Ponta țintește creșterea competitivității țării, astfel încât România să ajungă în top 15 UE și pe locul 40 în lume, pe acest criteriu. Acest obiectiv se bazează pe topul global al competitivității realizat de Forumul Economic Mondial, care a evidențiat faptul că România a urcat în ultimii doi ani, de pe locul 78, pe poziția 59 dintr-un total de 144 de țări. Între obiectivele economice prioritare, Victor Ponta așează independența energetică totală în următorii 5 ani și ocuparea poziției de lider energetic regional, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, a exporturilor și a productivității, prin transfer tehnologic. În planul politicii externe, Victor Ponta pledează pentru o politică pragmatică și pe asumarea unui rol activ și puternic în Uniunea Europeană", a spus Ion Cîlea, la o întâlnire cu liderii organizațiilor PSD din județul Vâlcea.

Acesta a mai spus că românii trebuie să-și consolideze încrederea în potențialul țării noastre.

"Victor Ponta demonstrează, prin programul său, că vom putea să fim centrul industrial est-european, un HUB tehnologic în regiune, un lider regional pe energie, precum și un mare producător agricol", a adăugat liderul PSD, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel