Urmărește emisiunea live


Proteste Hong Kong. Rupert Hogg, directorul general al Cathay Pacific, și-a dat demisia

Cathay Pacific a anunţat vineri demisia directorului său general, Rupert Hogg, după ce compania aeriană din Hong Kong a fost 'chemată la ordin' de Beijing, relatează France Presse.

China a criticat personalul companiei pentru că şi-a manifestat sprijinul faţă de manifestaţiile pro-democraţie. Hogg şi-a dat demisia, 'asumându-şi responsabilitatea, în calitate de şef al companiei, pentru evenimentele recente', a precizat Cathay într-un comunicat.

Hogg a fost înlocuit cu Augustus Tang, o figură a grupului Swire, un conglomerat cu sediul în Hong Kong şi principal acţionar în Cathay. Un alt membru al comitetului executiv al Cathay, Paul Loo, directorul serviciului clientelă şi afaceri comerciale, şi-a anunţat de asemenea plecarea, citând aceleaşi motive ca Hogg, potrivit comunicatului.

Săptămâna trecută, Cathay Pacific a provocat furia naţionaliştilor chinezi după participarea unora dintre cei 27.000 de angajaţi ai săi la manifestaţiile pro-democraţie în Hong Kong sau care şi-au exprimat sprijinul pentru mişcarea ce durează de zece săptămâni. Conducerea Cathay s-a grăbit să liniştească Beijingul luând distanţă faţă de mobilizarea pro-democraţie şi angajându-se luni să concedieze orice angajat care sprijină sau participă la 'manifestaţiile ilegale'.

Direcţia generală a aviaţiei civile chineze a cerut Cathay în urmă cu o săptămână numele personalului de la bordul zborurilor sale către China sau care traversează spaţiul aerian, indicând că cei care susţin mişcarea pro-democraţie nu vor fi autorizaţi pe aceste zboruri. Cathay Pacific a concediat de atunci patru membri ai personalului său, inclusiv doi piloţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel