Protest penitenciar. Angajații, nemulțumiți de condițiile de muncă

Denisa Zamfir / 07 sep 2018 / 13:42 Salveaza PDF Comentarii
Penitenciar
Descriere foto: Penitenciar

O parte din angajaţii Penitenciarului Botoşani au protestat, vineri, în faţa sediului instituţiei în semn de nemulţumire faţă de condiţiile de muncă şi faţă de discriminările salariale din sistem. 

Aproximativ 25 de agenţi au scandat public cerând demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică.

"Ministrul Muncii care ne-a promis standardizarea locurilor de muncă, condiţiilor de muncă, a personalului şi nu s-a ţinut de cuvânt. Se face un an de când am purtat discuţii cu acest ministru care nu ştie că în sistemul penitenciar din România există şi angajaţi, nu doar deţinuţi", a afirmat vicepreşedintele sindicatului, Viorel Voicu.

Pe lista revendicărilor Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor s-au aflat eliminarea discriminărilor salariale, încetarea "abuzurilor asupra pensionărilorh, plata orelor suplimentare restante, condiţii de lucru mai bune, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, stoparea împuternicirilor ilegale şi reluarea concursurilor pentru şefii unităţilor de detenţie, dar şi pentru funcţia de director general al ANP.

Pe 3 octombrie, sindicaliştii din penitenciare vor protesta în faţa Ministerului Justiţiei. Ei avertizează că, dacă în urma acestor acţiuni de protest în stradă autorităţile nu vor reacţiona, vor lua în calcul blocarea activităţii penitenciarelor urmare a refuzului angajaţilor de a lucra în condiţiile oferite de angajator în ceea ce priveşte siguranţa personală şi respectarea standardelor de personal în raport cu misiunile de îndeplinit.

Vezi și: Proteste septembrie. Sindicaliștii din penitenciare au anunțat agenda


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25