EXCLUSIV  Protest la MAI, chiar în ziua bilanțului. Ciocan, despre Vela: Ar fi bine să se înțeleagă acest lucru

Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan FOTO AGERPRES

Mai mulți polițiști au protestat, marți, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, chiar în ziua în care a fost prezentat bilanțul instituției pentru anul 2019. În acest context, comisarul Christian Ciocan a transmis un mesaj ferm.

„Astăzi a fost bilanțul Ministerului de Interne. Federația Polițiștilor, în calitatea pe care o reprezint, nu a participat la protestele organizate marți. Nu susținem în niciun fel aceste proteste. Însă este dreptul fiecăruia de a-și alege modalitatea prin care revendică anumite lucruri. Putem aprecia că fiecare își poate alege, de asemenea, dincolo de motiv, și ziua în care să protesteze", a spus, marți după-amiază, comisarul Christian Ciocan pentru DCNews.

„Bilanțul Ministerului nu a fost anunțat astăzi, ci cu mai mult timp înainte. Și din acest punct de vedere, este dreptul fiecărui lider de sindicat și a conducerii fiecărui sindicat să decidă când recurge la astfel de acțiuni. Ne manifestăm respectul față de ceea ce înseamnă activitate sindicală, pentru că rezerva noastră în a face vreo apreciere pro sau contra se constituie tocmai în reafirmarea faptului că viața sindicatelor nu trebuie atinsă în niciun fel. Ea este respectată și prevăzută prin Constituție. Însă, după cum am spus, Federația nu susține niciun protest, nu își alege nicio astfel de zi, pentru că există suficient timp să înțelegem, să analizăm și să găsim soluții înainte ca noi – și vorbesc strict în numele nostru – să recurgem la această ultimă formă de revendicare", a precizat Christian Ciocan.

Ciocan, declarații despre ministrul Vela

De asemenea, acesta a adăugat: „Federația s-a constituit într-un vârf de lance în lupta sindicală. Vom fi primii care vom sesiza dacă lucrurile nu sunt în regulă. Și încă ceva extrem de important: Federația Sindicatelor Polițiștilor nu este numai o federație de opt sindicate cu zeci de mii de oameni. Ea face parte și din Blocul Național Sindical și este și afiliată la Uniunea Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazul, care, de asemenea, monitorizează în permanență activitatea demnitarului ce reprezintă Ministerul de Interne."

„Ministrul de Interne a venit de puțin timp în Guvern. Până la acest moment, a manifestat disponibilitate față de dialogul sindical. Este dispus să găsească soluții pentru binele polițistilor. Și mai spun ceva: ministrul, precum și alți miniștri dinaintea domniei sale, a venit peste un aparat deja format, ce are o tradiție de 30 de ani în funcționare. A găsit atât lucruri bune, cât și lucruri mai puține bune. Nu mă refer la activitatea SNPPC-ului, să se înțeleagă foarte bine, vorbesc în general de activitatea ministrului. Când ministrul găsește lucruri mai puțin bune și vrea să le rezolve, sigur că vor apărea și nemulțumiri. Rezultatele mai puțin bune care afectează societatea trebuie eradicate. De aceea Federația susține activitatea ministrului Vela, care, repet, a venit de câteva luni. Practic, nici nu putem face o analiză a activității domniei sale. Activitatea de bilanț de astăzi vizează o perioadă trecută, în care nu doar domnul Vela a fost ministru. Nu îi poți pune în cârcă împlinirile sau neîmplinirile din anii anteriori. Însă am remarcat disponibilitatea domnului Vela de a tăia capul hidrei. Federația susține demersurile ministrului Vela. De la noi are sprijin", a mai spus Ciocan, adăugând ulterior:

„Demnitarul Ministerului de Interne – ar fi bine să se înțeleagă acest lucru – nu este un funcționar public, este omul care pune în aplicare un program al statului român care e în binele țării. Dacă nu ar fi în binele țării, sunt alte instituții ce ar putea să constate acest lucru. Până una alta, ministrul respectă valorile siguranței naționale."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel