Propunere ministru al Justiției. Tăriceanu: Să fie susținut de PSD și ALDE

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat luni că prim-ministrul are responsabilitatea desemnării viitorului ministru al Justiţiei, adăugând că şi-ar dori ca propunerea să se bucure de suportul politic al ALDE şi PSD. 

"Nu discutăm chiar aşa, ca să ne aflăm în treabă. Sigur că au fost nişte nume care au fost evocate. Dar, aici, şi eu şi colegii mei de la ALDE şi colegii mei de la PSD avem un rol până la urmă secundar. Rolul principal îi revine premierului care are responsabilitatea pentru desemnarea persoanei. (...)

La modul în care se desfăşoară relaţiile noastre, nu e, după părerea mea, nevoie să facem uz de dreptul de veto. E o problemă, sigur, nu simplă, pe care sunt convins că prim-ministrul o va analiza, va cântări foarte bine şi, în final, mi-aş dori foarte mult ca această propunere să aibă şi suportul politic al partidelor noastre", a spus Tăriceanu, întrebat dacă există o listă de propuneri pentru funcţia de ministrul a Justiţiei şi dacă ALDE va valida propunerea premierului sau are 'drept de veto', informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel