Proiectul de lege privind imigraţia, aprobat de Parlamentul francez. Se înăspresc regulile de expulzare

romi
romi

Parlamentul francez a aprobat miercuri seară, definitiv, proiectul de lege privind imigraţia, care înăspreşte regulile privind expulzarea străinilor aflaţi în situaţie ilegală pe teritoriul ţării. Conform legii, imigranţii ilegali bolnavi vor putea să rămână în Franţa numai în cazul în care ţara lor de origine nu pot primi un tratament adecvat.

Principalele dispoziţii ale noii legi se referă la dreptul de şedere al imigranţilor ilegali bolnavi şi la intervenţia unui judecător de libertăţi şi detenţie în procedurile de expulzare, ce poate inteveni la cinci zile de la data privării de libertate, faţă de două în prezent, relatează Les Echos.

Această măsură vizează îmbunătăţirea eficienţei procedurilor de expulzare, în condiţiile în care 70% dintre ele nu sunt executate în prezent.

Conform legii, imigranţii ilegali bolnavi vor putea să rămână în Franţa numai în cazul în care ţara lor de origine nu pot primi un tratament adecvat. Însă autorităţilor vor putea lua în calcul şi "circumstanţe umanitare excepţionale" pentru acordarea dreptului de şedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel