Programul de guvernare al USL: Băsescu, vizat de modificarea Constituției

USL
USL

 În programul de guvernare al USL intitulat "România puternică", prezentat joi, două măsuri îl vizează expres pe Traian Băsescu la capitolul privind viitoarea Constituţie:  lipsa cvorumului necesar validării referendumului şi reglementarea clară a procedurii de numire a premierului de către președinte.

 USL și-a  prezentat proiectul programului după care vrea să guverneze în următorii 4 ani. USL  are patru direcţii strategice prioritare pentru dezvoltarea României în perioada următoare – agricultura, energia, reindustrializarea și infrastructura.

 Premierul a precizat că aceste patru direcţii au la bază cele patru domenii cheie: educaţia şi sănătatea, administraţia publică, mediul de afaceri şi politica socială.

 El a spus că cele patru direcţii prioritare menţionate pot fi dezvoltate într-un sistem constituţional care va pune bazele "României puternice", în care vor fi mai puţine conflicte, în care instituţiile să îşi ştie rolul şi locul în societate, şi care să definescă o societate predictibilă, stabilă.

  Potrivit celor de la USL preşedintele trebuie să ţină cont, în procesul de desemnare a candidatului pentru funcţia de prim-ministru, de majoritatea parlamentară rezultată în urma negocierilor politice (ante sau post-electorale), în condiţiile în care nu există un partid sau o alianţă politică care a obţinut majoritatea absolută.

 USL vrea să fie prevăzută în legea fundamentală lipsa cvorumului de prezenţă necesar validării referendumului.

Vezi aici programul de guvernare al USL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel