Probleme înainte de VOT în MUREȘ. Oamenii nu știu unde să voteze

sectii de votare
sectii de votare

Secțiile de votare din Mureș, în majoritatea  lor, au reclamat, sâmbătă seara, că nu au primit împreună cu celelalte materiale electorale şi afişele cu arondarea străzilor, care ar fi trebuit amplasate la intrare. 

Prefectul județului Mureş susţine că tipărirea acestor afişe ar intra în atribuţia primarilor.

Problemele au fost semnalate în special în oraşele mari, cum sunt municipiile Târgu Mureş şi Sighişoara, unde în aceeaşi locaţie sunt amenajate mai multe secţii de votare, în special în zonele cu densitate mare a populaţiei.

Reprezentanţii Primăriilor Târgu Mureş şi Sighişoara susţin că Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor prevede la art. 20 alin. (5) că "până cel mai târziu cu 30 de zile înaintea datei votării, primarii aduc la cunoştinţă publică, cu ajutorul prefecţilor, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare din ţară, precum şi sediile acestora, în condiţiile stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă, prin hotărâre" şi că din acest motiv Prefectura ar fi trebuit să tipărească afişele respective, întrucât primăriile nu au primit fonduri pentru organizarea alegerilor.

Declarațiile prefectului, președintelui BEJ și primarului

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat, pentru Agerpres, că s-a consultat cu Autoritatea Electorală Permanentă de unde i s-a comunicat că tipărirea publicaţiilor cu arondarea străzilor la secţiile de votare "nu este de datoria Instituţiei Prefectului" şi că "nicio primărie din judeţ nu mi-a solicitat tipărirea acestor publicaţii, aşa cum au solicitat fonduri pentru cabine de vot, urne sau steaguri".

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană numărul 28 Mureş, Adrian Bereczki, a declarat pentru Agerpres că a primit câteva sesizări cu privire la lipsa afişelor cu arondarea străzilor la secţiile de votare, însă deocamdată nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

[citeste si]

Pentru rezolvarea problemei, o serie de primării de oraşe din judeţ au afişat publicaţiile vechi, de la alegerile locale nefiind înregistrate modificări, cum este cazul Primăriei Târnăveni, sau au tipărit aceste afişe pe cont propriu, cum este cazul Primăriei Reghin.

Primarul din Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a declarat pentru Agerpres că a fost sesizat cu privire la lipsa acestor publicaţii şi că a recomandat preşedinţilor secţiilor de votare să listeze publicaţiile respective de pe site-ul primăriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel