Probleme cu românii din diaspora. Vasile Ciurchea: Numărul urgențelor crește în iulie-august

Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, invitat la DC News Live a vorbit despre românii care lucrează în străinătate și care nu contribuie la Sănătate.

Vasile Ciurchea a spus că mulți români care sunt plecați la muncă în străinătate revin în România în perioada iulie-august și își rezolvă problemele medicale în regim de urgență.

"Cu românii care sunt plecați la muncă în străinătate sunt câteva probleme. Există o categorie de persoane care au asigurări în străinătate și sunt valabile când vin aici. Mai este o categorie de persoane care cu toate că au asigurări acolo, plătesc și aici asigurări. De asemenea, mai este o categorie de oameni care nu au asigurări nici în România, nici în străinătate, dar beneficiează de servicii în România. Vin în concediu și dacă facem o statistică vom vedea că numărul urgențelor crește în perioada iulie-august sau în perioada sărbătorilor.

Românii din diaspora își rezolvă multe probleme medicale în urgență pentru că este mai ieftin în România decât în afara țării. În străinătate, dacă nu ai asigurare medicală, nu îți dă nimeni niciun serviciu. Ți se dă doar urgența minimă astfel încât să nu mori", a spus Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate la DC News Live.

VEZI ȘI: Conținut PACHET MINIM SĂNĂTATE. Categoria persoanelor neasigurate care îl primesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel