EXCLUSIV  Problema despre care NU se discută! Georgescu (ARAS): N-au mai avut parte de o monitorizare corectă a tratamentului / VIDEO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Directorul Asociației Române Anti-SIDA, Maria Georgescu, a explicat cât de greu le-a fost persoanelor pozitive cu HIV să se trateze, la începutul pandemiei.

„Este clar că ceva s-a schimbat. Spitalele de Boli Infecțioase din România sunt dedicate Covid-19 și au păstrat doar o secție în care persoanele seropozitive HIV vin să-și ia tratamentul lunar. Au fost și perioade, mai ales în aprilie și mai, în care s-au dat pe trei luni tratamentele, ca să reducă contactul și prezența oamenilor din spital”, a explicat Georgescu.

Monitorizarea corectă a tratamentului, imposibilă

„Pe de altă parte, e o afectare a zonei HIV pentru că bolnavii, persoanele infectate care sunt în tratament, n-au mai avut parte de o monitorizare corectă a tratamentului. Sunt oameni care nu și-au făcut CD4 de exemplu, un mod prin care se verifică funcționarea sistemului imunitar. Nu și-au făcut CD4 de anul trecut, tocmai pentru că spitalele sunt dedicate întru totul Covid, și Balș, și Babeș, dar și în toată țara.

Toate cele 10 centre HIV au transferat aparatele cu care se pot face teste acestea PCR și care multe sunt folosite în depistare Covid acum, deci, din perspectiva aceasta, sunt probleme”, a conchis ea.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel