Problema câinilor maidanezi ar putea fi rezolvată. Soarta animalelor, decisă de consiliile locale

caini maidanezi bucuresti
caini maidanezi bucuresti

Comisia de Administraţie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil modificarea „legii Marinescu“, ceea ce presupune încredinţarea deciziei de eutanasiere a câinilor către consiliile locale.

Parlamentarii susţin că această modificare a legii privind protecţia animalelor 9/2008 este o soluţie mult mai bună, deoarece lasă primăriile să decidă ce soarta animalelor fără stăpân şi pentru că dă posibilitatea iniţierii parteneriatelor cu ONG.

„Eu cred că soluţia este bună faţă de legea trecută. Am transferat responsabilitatea către consiliile locale, cu posibilitatea de sterilizare sau eutanasiere pentru animalele care stau mai mult în ţarcuri. Legea dă posibilitatea de iniţiere de parteneriate cu ong-uri. Consiliul Local în funcţie de banii pe care îi are va decide ce face cu câinii: fie îi sterilizează şi le găseşte stăpâni, fie îi eutanasiază după un anumit număr de zile, fie prelungeşte termenul în care îi ţine în ţarcuri. Decizia aparţine administraţiei locale“, a declarat deputatul PDL Zanfir Iorguş, citat de realitatea.net.

Pe cealaltă parte, organizaţiile de protecţia animalelor spun că modificarea legii dă undă verde uciderii în masă a maidanezilor. ONG-urile afirmă că soluţia cea mai potrivită este aceea de sterilizare şi returnare a câinilor în locul de unde au fost luaţi, întrucât uciderea câinilor va continua la nesfârşit, ei înmulţindu-se în continuare.

Pe 1 martie 2001, Traian Băsescu dădea startul celei mai mari campanii de prindere şi sterilizare a câinilor , într-un program de protecţie a oamenilor împotriva atacurilor "maidanezilor". Municipalitatea a alocat pentru susţinerea acestui proiect 43,5 miliarde de lei, de aproximativ trei ori mai mult decît în anii precedenţi.

Citeşte şi:

Oprescu promite să nu eutanasieze câinii, Vier Pfoten îi castrează gratis. Află cum poți solicita sterilizarea

O prinţesă de Hohenzollern vine din Spania să salveze maidanezii. ONG-urile încep boicotarea României: ”Exploring the carpathian euthanasy”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel