Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, făcut "psihopat" de un fost oficial al Serviciilor de Informaţii. El este noul patron al clubului Newcastle United

Facebook Prince Mohamed Bin Salman
Facebook Prince Mohamed Bin Salman

Saad Aljabri, fost şef al Serviciilor de Contraspionaj din Arabia Saudită, l-a numit "psihopat" pe Mohamed bin Salman, prinţul moştenitor al ţării. 

"Sunt aici să trag un semnal de alarmă despre un psihopat, un ucigaş, din Orientul Mijlociu cu resurse nelimitate, care reprezintă o ameninţare pentru poporul său, pentru americani şi pentru planetă", a declarat Saad Aljabri pentru emisiunea 60 Minutes.

Saad Aljabri a fost demis în 2015 din funcţia de şef al serviciilor de contraspionaj din Ministerul de Interne saudit. Apropiat de prinţul Mohammed ben Nayef, el a fugit din regat în 2017, când acesta din urmă a fost înlăturat de la putere în favoarea lui Mohamed bin Salman, poreclit MBS, scrie Agerpres.

Plângere depusă în SUA



Saad Aljabri, care a lucrat mult timp în colaborare cu oficiali americani în operaţiuni secrete de combatere a terorismului, a depus o plângere în august 2020 în Statele Unite, afirmând că MBS a trimis în Canada, unde el trăia în exil, o echipă de "mercenari personali" în octombrie 2018, la scurt timp după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, şi i-a arestat doi dintre copiii săi în Arabia Saudită.

La rândul său, Aljabri este acuzat de Riad că a deturnat 11 miliarde de dolari din fondurile destinate luptei împotriva terorismului pentru care a fost responsabil între 2001 şi 2015. El este vizat în două procese deschise împotriva sa de companii publice saudite, în Massachusetts şi Toronto.

În timpul interviului, Aljabri a afirmat că a fost avertizat că ar putea avea o soartă similară cu cea a lui Jamal Khashoggi, ucis la consulatul saudit din Istanbul în 2018.

Oficiali canadieni au declarat pentru 60 Minutes că sunt "la curent cu incidente în care sunt implicaţi cetăţeni străini care au încercat să (...) ameninţe (...) persoane care locuiesc în Canada", considerând ameninţările "complet inacceptabile". 

Mohamed bin Salman, noul patron al clubului Newcastle United 

Domnia de 14 ani a lui Mike Ashley pe St James' Park a luat sfârșit, echipa fiind acum deținută de cei mai potenți finanțatori din fotbal. Clubul din Geordie este acum pregătit pentru o nouă eră în care, având în vedere fondurile disponibile de la Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită, Newcastle United va reveni în elita fotbalului englez și european.

Fanii lui Newcastle au salutat afacerea, care a fost derulată în secret în ultimele săptămâni, considerând-o ca fiind transformatoare pentru club. Avocații Premier League au lucrat nopți la rând pentru a obține aprobarea acordului dintre cele două părți, iar acesta a fost semnat joi dimineață, banii fiind fost depozitați, pentru a finaliza preluarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel