Primarul Robu vrea penitenciar lângă Timișoara

 Primarul Nicolae Robu a propus, vineri, Consiliului Judeţean (CJ) Timiş să construiască un nou penitenciar în comuna Giroc de lângă Timişoara, unde administraţia judeţeană a anunţat că vrea să ridice o sală polivalentă de 16 mii de locuri, pe care edilul vrea să o construiască în campusul sportiv extins al Timişoarei, lângă stadionul ''Dan Păltinişanu''. 

El a reiterat că susţine în continuare proiectul de construire a sălii polivalente cu 16.000 de locuri de către Compania Naţională de Investiţii (CNI) în campusul sportiv din Timişoara, iar dacă acest lucru nu se va realiza, va face polivalenta din bani de la bugetul local, pe finanţări eşalonate multianual, pe parcursul a circa patru ani. 

Dacă CNI nu va construi sala polivalentă mare, de 16 mii de locuri - pentru care eu mă zbat de la începutul primului meu mandat de primar, din 2012, şi a fost ideea mea ca proiectul să fie prins pe lista de investiţii a CNI - în campusul sportiv al Timişoarei, care cuprinde şi stadionul 'Dan Păltinişanu', atunci sunt eu sunt ferm hotărât să construim această sală pe banii primăriei, acolo unde este normal ca ea să fie. Nu are ce căuta o asemenea sală în comuna Giroc, iar Timişoara să nu apară în nicio statistică de oraş cu sală polivalentă. Dacă nu o face guvernul (CNI, n.r.), o facem noi, a spus primarul Nicolae Robu. 

Edilul a recomandat CJ ca, pe terenul pe care-l deţine în comuna Giroc, să construiască un nou penitenciar. 

De ani de zile se vorbeşte despre mutarea penitenciarului din mijlocul oraşului. Este aberant să ai o puşcărie într-o astfel de zonă. Dacă CJ tot are un teren în Giroc şi nu ştie ce să facă cu el, să construiască un nou penitenciar acolo. Un penitenciar este o instituţie necesară pentru Timişoara şi acolo nu se merge cu năvala, cu zecile de mii de oameni la evenimente, nu este nevoie de căi de acces. (...). Astfel de obiective nu sunt şaormerii, să le înfiinţăm oriunde şi să vedem dacă merge treaba, dacă nu, o dizlocăm. Este o sală care costă mult şi care se construieşte o dată la peste 50 de ani, a subliniat Nicolae Robu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel