Primarul care vrea interzicerea mașinilor poluante în oraș

Alexandru Ichim / 09 apr 2019 / 17:23 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un primar din România vrea să interzică mașinile poluante în oraș. De asemenea, edilul dorește să aplice o serie de măsuri suplimentare pentru reducerea poluării. 

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, marţi, o serie de măsuri pentru reducerea poluării în oraş, unele dintre acestea vizând restricţionarea sau chiar interzicerea circulaţiei autovehiculelor poluante. Măsurile propuse de primarul Chirica încep de la restricţionarea graduală a circulaţiei autovehiculelor poluante pe timp de zi, în funcţie de nivelul de poluare, până la interzicerea acestora.

O altă propunere, transmisă Comisiei Europene, este cea prin care municipalitatea să acorde vouchere prin care să răscumpere de la ieşeni autoturismelor poluante. Cea de-a patra propunere a municipalităţii vizează modernizarea întregului parc auto al Primăriei Municipiului Iaşi şi al societăţilor şi direcţiilor subordonate din fonduri de la bugetul local, fonduri nerambursabile sau alte surse.

A cincea propunere se referă la introducerea unei taxe de congestie după modelul celei introduse în oraşele Londra, Goteborg, Milano, Madrid etc.

Vezi și: Introducere coplată! Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă

Vezi și: Percheziții de amploare la Mureș. Firme fantomă și evaziune fiscală

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24