Percheziții de amploare la Mureș. Firme fantomă și evaziune fiscală

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mureş au efectuat, marţi, 25 de percheziţii, pe raza judeţului, la sediile a 11 firme, bănuite a fi de tip fantomă, şi la domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 -2018, reprezentantul unei firme din Mureş având ca obiect de activitate închirieri utilaje de construcţii ar fi stabilit relaţii comerciale fictive cu 10 societăţi comerciale din judeţul Mureş, precum şi cu o firmă din Ungaria, bănuite că ar avea un comportament de tip firmă-fantomă.

Practic, administratorul firmei din Mureş ar fi desfăşurat operaţiuni comerciale fictive, respectiv prestări servicii vizând utilaje de construcţii, cu cele 11 firme de tip fantomă, iar în urma activităţilor, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. Astfel, ar fi beneficiat de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.500.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente şi alte obiecte cu valoare probatorie (token-uri), precum şi unităţi de stocare date, fiind puse în executare 2 mandate de aducere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel