Primăria Bistriţa a scăpat de amendă. Ce le-a făcut veverițelor

Primăria Bistriţa a respectat termenul impus de Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud ca până la sfârşitul lunii septembrie să ofere celor două veveriţe ţinute captive în parcul municipal un spaţiu corespunzător, astfel că micile rozătoare au acum la dispoziţie o volieră de zece ori mai spaţioasă decât cea în care au stat în ultimele cinci luni.

Extinderea volierei iniţiale, ce măsura doar şase metri pătraţi, se prezintă sub forma unui ţarc cu o suprafaţă de aproximativ 60 metri pătraţi. Acesta ocupă parţial o alee a parcului, inclusiv un strat de flori, şi a fost montat în continuarea volierei aduse în parc la sfârşitul lunii aprilie.

Casa veveriţelor a captat din nou atenţia celor care trec prin parc, mai ales a copiilor, care aduc castane şi alune pentru animăluţe şi încearcă să le atingă cu mâna prin grilaj.

În urma unei sesizări venite din partea unui biolog bistriţean la sfârşitul lunii iunie, Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud a dat primăriei un termen de trei luni pentru a extinde voliera, astfel încât să respecte normele legale care prevăd un spaţiu de minimum 50 metri pătraţi pentru unul sau două exemplare ţinute captive. În caz contrar, municipalitatea ar fi fost amendată cu 50.000 lei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel