Prețuri apartamente, cele mai recente date

bani
bani

Preţurile apartamentelor au scăzut în iunie cu 1,2%.

Preţurile cerute de vânzătorii de apartamente au scăzut, la nivel naţional, cu 1,2% în iunie faţă de luna precedentă, iar ritmul anual de creştere a ajuns la jumătate după primele şase luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de portalul Imobiliare.ro, notează news.ro. Astfel, evoluţia pieţei rezidenţiale în primele şase luni din 2018 a confirmat aşteptările cu privire la încetinirea ritmului de creştere a preţurilor.

Preţurile din Capitală au avut, până acum, un ritm de creştere mai temperat faţă de Cluj-Napoca sau Timişoara, iar veniturile şi cererea mai mari de aici sunt percepute ca fiind în măsură să mai absoarbă creşteri, potrivit Imobiliare.ro. În plus, tendinţa de creştere din primul semestru a fost susţinută mai ales de apartamentele noi, a căror valoare medie a depăşit 1.400 euro/mp util la finalul lui iunie.

Braşov, după o creştere de 2,8% consemnată în iunie de indicele Imobiliare.ro, de la 1.048 la 1.077 de euro pe metru pătrat util, se situează pe primul loc în clasamentul ritmului scumpirilor în prima jumătate de an.

În Cluj-Napoca, tendinţa de încetinire a creşterii preţurilor este cea mai clară.

În Constanţa, apartamentele scoase la vânzare s-au apreciat cu 0,8% în luna iunie, de la 1.147 la 1.156 de euro pe metru pătrat, valoarea prezentă fiind cu 5,6% mai ridicată decât cea înregistrată de indicele Imobiliare.ro în ianuarie.

În Iaşi, indicele Imobiliare.ro a consemnat o scădere de 0,8% în luna iunie, de la 1.015 la 1.007 euro pe metru pătrat util. Astfel, avansul faţă de începutul anului a ajuns la 3,4%, o diferenţă semnificativă faţă de anul trecut, când în primul semestru a fost consemnată o creştere de 9,6%.

În Timişoara, pretenţiile proprietarilor de apartamente s-au majorat, per ansamblu, cu 4,3% în prima parte a lui 2018, de la 1.152 la 1.202 euro pe metru pătrat, în condiţiile unei stabilizări în luna iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel