Pretinși observatori, dați afară din secțiile de votare din Bistrița

vot1
vot1

Președinții unor secții de votare din Bistrița au dat afară trei persoane care susțineau că sunt observatori la referendum, deși nu aveau acte doveditoare în privința acreditării. Decizia a fost luată la sugestia Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud.

Trei preşedinţi de secţii de votare l-au informat pe președintele BEJ Bistrița-Năsăud Alexandru Petrişor că în secţii s-au prezentat observatori care nu aveau acreditare.

"Le-am spus că nu au ce căuta în secţiile de votare, aşa că nu li s-a permis să stea acolo. Am înţeles că erau desemnaţi de organizaţia de tineret a PDL, ori legea spune că pot fi acreditate ca observatori doar acele persoane care nu au apartenenţă politică”, a declarat Alexandru Petrişor, duminică, într-o conferință de presă.

Potrivit celor declarate de către președintele BEJ Bistrița-Năsăud, urna specială a fost solicitată în peste o mie de cazuri, până la ora 11.30, un număr destul de mare, însă explicabil.

"Sunt cam multe, dar, dacă ne gândim că avem 381 de persoane din Penitenciarul Bistriţa care vor să voteze, alte 18 în arestul Poliţiei, oameni internaţi în spitale, atunci înţelegem de ce au fost depuse peste o mie de cereri pentru urna specială”, a declarat preşedintele BEJ Bistriţa-Năsăud, informează Mediafax.

Cetățenii României din Bistriţa-Năsăud pot vota la referendum în 313 secţii, prezența la urne în județ fiind de 5,18%, până la ora 11.30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel