Președintele CJ Vrancea a murit. Directorul medical "Matei Balș": Din păcate, evoluția în gripă e imprevizibilă

Foto: Facebook Cătălin Toma
Foto: Facebook Cătălin Toma

Adrian Marinescu, Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", a vorbit despre moartea lui Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, a murit fulgerător, la doar 46 de ani, din cauza gripei. Adrian Marinescu, Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", a vorbit despre aceste caz, în contextul în care în România au fost înregistrate în ultima săptămână 14 decese din cauza gripei.

"Din păcate, în fiecare sezon de gripă vedem astfel de cazuri severe și cred că ar trebui să înțelegem că din păcate gripa nu este o simplă viroză și că pot să fie și complicații care nu apar doar la persoanele care au peste 70 de ani, doar cei care au boli cronice. Din păcate, și oamenii tineri pot să facă forme fulminante. Cred că este important să înțelegem că partea legată de prevenție și de vaccinare ar trebui să fie cea mai importantă pentru noi pentru că altfel se întâmplă astfel de cazuri și se vor întâmpla în fiecare sezon", a declarat Adrian Marinescu la Antena 3 CNN.

Dr. Adrian Marinescu: Din păcate, evoluția în gripă e imprevizibilă

Președintele Consiliului Județean Vrancea s-a aflat internat la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" și s-a simțit rău în ultimele săptămâni. Părea să își revină la un moment dat, reluându-și activitatea, însă într-un final această gripă l-a doborât.

"Din păcate, evoluția în gripă e imprevizibilă. Pot să apară complicații și pot fi complicații de temut. Este foarte greu să îți dai seama de la început, e foarte greu să îți dai seama care va fi evoluția și întotdeauna se pune problema să previi și foarte important să intervii rapid în momentul în care ai un diagnostic, știind că poți să vii cu un tratament antiviral care poate să facă diferența", a mai spus directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel