Preşedintele Chinei, fermecat de ducesa de Cambridge, la dineul de la Buckingham

Președintele chinez, Xi Jinping, și soția sa, Peng Liyuanse, se află într-o vizită de stat de patru zile în Marea Britanie. Cei doi au fost primiți, marți seară, la Palatul Buckingham pentru un banchet organizat în onoarea lor, de Regina Elisabeta a II-a și Prințul Filip, la care au participat peste 170 de invitați. Însă cea care a furat privirile tuturor, inclusiv a demnitarului chinez, a fost ducesa de Cambridge, soția prințului William.

Prima zi a vizitei președintelui chinez, Xi Jinping, în Marea Britanie s-a încheiat cu un banchet oficial la Palatul Buckingham, oferit de regina Elisabeta a II-a, la care au participat inclusiv soțul reginei, prințul William și soția acestuia, Kate, precum și prim-ministrul David Cameron și liderul opoziției, Jeremy Corbyn.

Îmbrăcată într-o rochie roșie superbă, creație a designerului englez Jenny Packham, și cu o foarte frumoasă tiară încrustată cu diamante în formă de floare de lotus, ducesa de Cambridge l-a fermecat literalmente pe demnitarul chinez care aproape că a uitat de regină, notează Le Parisien, potrivit Agerpres. Prințul William, instalat alături de Prima Doamnă a Chinei, arunca priviri un pic geloase spre liderul Partidului Comunist chinez.

Primirea lui Xi Jinping de către regina Elisabeta a doua a fost salutată cu 41 de salve de tun, iar cei doi şefi de stat au călătorit împreună, în caleaşca regală, pe bulevardul The Mall. De asemenea, preşedintele chinez a susținut și un discurs în parlament la Palatul Westminster.

De remarcat este președintele Chinei face în aceste zile o vizită de 40 de miliarde de euro în Marea Britanie, potrivit Digi 24. Aceasta este valoarea acordurilor comerciale ce vor fi încheiate între cele două state, în timpul vizitei liderului Partidului Comunist chinez în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel