Presa străină, despre gestul lui Ponta de a renunța la doctorat

Presa străină scrie că premierul Victor Ponta a anunțat miercuri că renunță la titlul de doctor după doi ani de la primele acuzații de plagiat.

Reuters notează că "deși încă respinge acuzațiile de plagiat, mișcarea lui Ponta a arată că dorește să pună capăt acuzațiior păguboase cu privire la doctoratul său, în timp ce încearcă să reconstruiască încrederea în guvernul pe care îl conduce, la câteva săptămâni de la pierderea alegerilor prezidențiale".

Curtea Supremă a închis definitiv, în martie 2014, dosarul penal de plagiat al premierului Victor Ponta. După aproape doi ani de la publicarea în revista Nature a dovezilor plagiatului comis de Victor Ponta în teza de doctorat, ancheta penală în cazul premierului a fost clasată de judecători.

Victor Ponta nu poate renunța la titlul de doctor. Ce spune fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu

O comisiei a Universității din București a stabilit în iulie 2012 că Ponta a plagiat peste 80 de pagini din lucrarea sa de doctorat despre Curtea Internațională de Justiție. Ponta a calificat decizia drept una motivată politic.

Reuters scrie că după înfrângerea "surprinzătoare" de la alegerile prezidențiale din noiembrie, Ponta și-a remaniat cabinetul, înlocuind tehnocrații din ministere cheie cu nominalizări politice.

Eșecul de a prezidențiale l-a costat sprijinul a doi aliați. Poziția sa premier ar putea fi contestată la începutul anului viitor, când Opoziția a anticipat că va depune o moțiune de cenzură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel