Victor Ponta nu poate renunța la titlul de doctor. Ce spune fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu

Gheorghe Iancu, fostul Avocat al Poporului, a declarat, marți, că decizia lui Victor Ponta de a renunța la titlul de doctor nu are niciun efect. Numai cel care a dat diploma de doctor poate să retragă o diplomă sau un titlu, a mai spus Gheorghe Iancu.

"Un doctor în drept sau la altă materie nu poate renunța la titlu, ci eventual i se poate retrage titlul repectiv pentru anumita fapte sau situații care au generat o astfel de măsură",a declarat la Realitatea TV profesorul de Drept constituțional, Gheorghe Iancu.

"Numai cel care a dat, a acordat diploma de doctor, poate să purceadă la retragerea diplomei şi a titlului. Aşa scrie legea", a explicat la Realitatea TV Iancu, care a precizat că, "din nefericire", i-a fost profesor lui Ponta.

Citește și: Victor Ponta renunță la titlul de doctor

Gheorghe Iancu a reamintit o parte din istoria complicată a plagiatului lui Ponta. "Au fost vreo două comisii şi a mai fost şi o plângere penală în care s-a constatat că nu a plagiat nimic şi nu s-a săvârşit o faptă penală. În privinţa comisiei de la Facltatea de Drept au fost două opinii. Una care spunea să nu se discute problema plagiatului, care este infracţiune aşa cum spuneam, şi o altă opinie, care propunea să se discute problema. Au câştigat primii. Iar din a diua grupă făcea parte şi actualul decan, care şi-a dat demisia şi care este în funcţie în acest moment, în prelungirea mandatului pe care îl avea", a spus Iancu.

"E foarte greu de discutat o renunţare şi chiar o retragere a titlului", a mai spus profesorul, care a precizat că nu a mai auzit până acum de o cerere asemănătoare cu cea a premierului.

Victor Ponta a publicat, marți, 16 decembrie 2014, pe pagina sa de Facebook o scrisoare adresată rectorului Universității din București, Mircea Dumitru, în care îl "notifica" pe acesta că renunță la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel