Urmărește emisiunea live


Preot din Maramureș, acuzat că a făcut exorcizări în exces

Părintele Emanuel Oros din Parohia Mesteacăn, cercetat în dosarul de furt al Sfintelor Moaște din Grecia, a ajuns, joi, în fața superiorilor.  În plus, preotului i se impută exorcizări în exces, dar și nereguli referitoare la armonia vieții.

Potrivit gazetanord-vest.ro, preotul Emanuel Oros a fost convocat ieri la Centrul Eparhial al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, ca urmare a evenimentelor petrecute în luna octombrie când, în urma unui pelerinaj, este cercetat într-un dosar de furt de Sfinte Moaşte din Grecia.

Același preot este acuzat și de "săvârşirea unor exorcisme în exces asupra bolnavilor atunci când nu s-ar impune din punct de vedere al rânduielilor bisericeşti şi, mai ales, întemeierea unui aşezământ comunitar mixt fără un statut aprobat şi fără binecuvântarea ierarhului locului, aşezământ unde vieţuiesc, în mod ciudat, mai multe persoane civile (fete şi bărbaţi) şi unde au fost depuse mai multe Sfinte Moaşte şi oseminte".

În urma discuțiilor purtate, s-a dispus ca preotul să-i îndrume pe tinerii care locuiesc la "mica mănăstire" să fie îndrumate spre familiile lor sau, dacă e cazul, într-o mănăstire canonică de călugări sau călugăriţe, iar locația să fie transformată într-un aşezământ social-filantropic pentru ocrotirea bătrânilor, precum și ca Sfintele Moaşte şi osemintele să fie predate Centrului Eparhial sau deținătorilor legali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel