Preot: Anatema! Blestem sau dovada de iubire nemarginită a lui Dumenzeu pentru cei care-L hulesc?

Protoprezbiter Matei Vulcănescu, preotul comunității românești din Pireu, Atena, într-un material realizat în exclusivitate pentru DC News a vorbit despre Duminica Ortodoxiei și însemnătatea sa.

Vă invităm să citiți articolul părintelui:

"Anatema! Blestem sau dovada de iubire nemarginita a lui Dumenzeu pentru cei care-L hulesc?

Duminica Ortodoxiei- Caracterul terapeutic al anatemelor rostite in Biserica in aceasta zi.

Aceasta duminca este denumita "Duminica biruintei ortodoxiei (dreptei-corectei- slaviri a lui Dumnezu) asupra tuturor ereziilor, adica a opiniilor gresite de inspiratie demonica in colaborare cu mandria si parerea de sine a unor crestini (chiar patriarhi, papi, sinoade, preoti, calugari sau credinciosi) care au strambat, alterat, intelesurile credintei asa cum a descoperit-o Dumnezeu prin profeti si minuni si mai ales prin venirea in lume a Fiului Sau, Iisus Hristos Dumnezeu si a Duhului Sfant ce a intemeiat Biserica Sa.

Scopul descoperirilor din partea lui Dumnezeu este acela ca omul sa intelega de unde vine, unde pleaca, ce anume trebuie sa creada si ce are de facut pentru a-si mantui sufletul. In momentul in care sensurile corecte descoperite de Dumnezeu se schimba, atunci omul incepe sa mearga pe un drum gresit, care nu-l mai duce la mantuirea sufletului, ci la piederea lui. Mintea omului se infesteaza de patimi si de orbire, lipsa de claritate si viziune corecta a lucrurilor, a vietii si mai ales a vietii spirituale. Omul se imbolnaveste sufleteste datorita conceptiilor gresite despre viata si lume, care nu provin din descoperirea dumnezeiasca sau care provin dintr-o descoperire prost trasmisa sau alterata. Erezia este hula impotriva lui Dumenzeu. Multi isi pun intrebarea legitima, de unde stim noi ca descoperirea dumnezeiasca se pastreaza in Biserica Ortodoxa?

Dumnezeu a descoperit calea catre El incepand de la primii oameni, apoi lui Noe, lui Avraam, lui Isaak, Iacov, celor 12 Parinti ai poporului evreu, apoi Dumnezeu s-a descoperit lui Moise in acel tufis cu spini din desertul Sinai care ardea si nu se mistuia. Iar aceste descoperiri dumnezeiesti au avut mesaje intodeauna in contradictie cu "dumnezeii neamurilor" (denumiti draci de psalmistul David) care erau numiti dumnezei falsi, mincinosi, idoli si de care poporul lui Israel era ferit prin despartirea ferma de orice nu era revelat de Dumnezeu.

[citeste si]

Vechiul Testament este plin de descoperiri dumnezeiesti care confirma Noul Testament, ca o continuitate fireasca, Noul Testament confirma Biserica si e confirmat de Biserica, de profeti si de Sfintii Parinti, care au avut aceeasi iluminare ca profetii, ca si apostolii pentru ca au aceeasi invatatura. Biserica lui Hristos, adica Duhul Sfant in Biserica a folosit aceasi metoda ca in Vechiul Testament si anume a separat pe idolatri si pe cei cu opinii eretice de Biserica, pentru a nu se infesta intregul corp al Bisericii de credinte gresite.

Duhul Sfant a taiat prin ANATEME pe acestia din Trupul Bisericii ca un semnal de alarma ca se gasesc in afara descoperirii dumnezeiesti si a mantuirii si trebuie sa se intoarca la Adevar. Anatema este cea mai mare dovada de iubire a lui Dumenzeu pentru oamenii eretici, pentru ca ii avertizeaza, este ca si nervul in organizmul uman, durerea avand rol de semnal de alarma. Cuvantul ANATEMA nu insemna blestem ci insemna "in afara granitei Adevarului, a Bisericii".

Rostirea anatemelor de catre preot si credinciosi asupra ereticilor si ereziilor vindeca mintea de relativism si reface puterile sufletesti ale ortodocsilor si in acelasi timp trezeste constiinta ereticilor ca sunt in greseala si se vor pierde daca raman acolo.

Ereticii care constientizeaza erezia lor datorita Anatemelor se intorc la Biserica si prin anatematizarea ereziei respective se vindeca de aceasta boala a mintii. Sfantul Apostol Pavel numeste erezia "mutarea Adevarului lui Dumnezeu intru minciuna". Anatema nu reprezinta nici ura, nici blestem, nici injurie sau dispret, nici defaimare, ci este medicamentul lui Dumnezeu pentru umanitatea cazuta in pacatul schimbarii Adevarului Revelat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel