Urmărește emisiunea live


Preoți Ardeal, discuțiii despre canonizarea părintelui Arsenie Boca la 25 de ani de la moartea sa

Până acum, de nenumărate ori, diverși credincioși, care au susținut că Părintele Arsenie Boca a înfăptuit minuni în cazul lor, au cerut canonizarea duhovnicului, cu har de prezicător.

Mai multi importanți prelați din zona Ardealului au început „lucrările” pentru canonizarea părintelui. Potrivit portalului lumeacredintei.ro, “pentru o canonizare e nevoie de câteva etape concrete din punct de vedere dogmatic și pragmatic. Se face propunerea canonizării, se instituie o comisie care să strângă dovezile pentru canonizare, au loc câteva ședințe ale acestei comisii la intervale variabile de timp etc. Ei bine, toate aceste etape de muncă canonică nu au existat până acum în cazul Părintelui Arsenie”.

Însă, preotul Cătălin Dumitrean, din Sibiu, autorul articolului de pe portalul ortodox vrea chiar declanșarea unui forum public despre modul în care trebuie canonizat Părintele Arsenie Boca. El le cere colegilor săi să ia legătura cu mănăstirea Prislop pentru a susține proiectul, scrie wowbiz.

Citește și: Semn rău, la izvorul părintelui Arsenie Boca

Preotul susține că, de fapt, canonizarea iubitului duhovnic a fost întarziată tocmai pentru a nu se întuneca autoritatea Sfântului Sinod, singurul for care poate face canonizarea cu putere harică învestit de Dumnezeu să canonizeze pe cei sfinţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel