Semn rău, la izvorul părintelui Arsenie Boca

Credincioșii din întreaga țară sunt afectați de necazul care s-a abătut asupra lor în urmă cu mai bine de o lună, când izvorul binecuvântat de părintele Arsenie Boca, de la Sâmbătă de Sus a secat. Localnicii pun acest lucru pe seama păcatelor pe care oamenii le fac tot mai des, dar mai cred că este şi un avertisment pentru toţi românii.

Izvorul părintelui Arsenie Boca, de la Sâmbăta de Sus, din Făgăraş, locul de reculegere a zecilor de mii de credincioşi, a secat, scrie libertatea.ro.

Aici, la locul numit "La izvor", cel supranumit Sfântul Ardealului obişnuia să stea de vorbă cu oamenii, să spovedească sau să-i sfătuiască pe cei care veneau în număr covârşitor din satele învecinate. Ulterior, izvorul a devenit loc de pelerinaj, mii de credincioşi venind aici anual pentru a lua apă în sticle, damigene şi chiar în butoaie, convinşi că apa este tămăduitoare.

Doar că, în urmă cu mai bine de o lună, s-a întâmplat ceva surprinzător: izvorul a secat, rămânând un firicel de apă doar pe una dintre cele două guri de ieşire, deși vara ce a atrecut nu afost secetoasă.

"Păcatele noastre sunt astea", a declarat, pentru sursa citată, Vasile I., din Braşov, care merge la Sâmbăta de peste 30 de ani. "A fost o vară ploioasă, nu se pune problema de secetă. Astea sunt păcatele oamenilor. Răutatea, invidia, goana după bogăţie, dezmăţul şi lipsa de morală a românilor sunt de vină. Nu-mi amintesc să fi văzut izvorul acesta secat vreodată", a mai spus omul.

Ce spun preoții

"Nu cred eu că ne lasă părintele Arsenie. Sigur este aşa doar pentru scurt timp. Eu nu am mai fost acolo de câteva luni, dar cred că o să-şi revină debitul", a declarat părintele Vasu Nicolae, din Protopopiatul Făgăraş.

Lângă izvorul lui Arsenie Boca, pelerinii care vin să ia apă, pot citi următorul mesaj săpat în piatră: "Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da nu va mai înseta în veci, căci se va face în el izvor de apă curgătoare, pentru viaţă veşnică" (Ioan 4, 4).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel