Ponta, zbor peste zona separatiștilor proruși, în drum spre China

Crișan Andreescu, corespondență din Beijing:

Premierul Victor Ponta se află de duminică  într-o vizită oficială de trei zile la invitația omologului chinez, Li Keqiang. Aflat la  a doua vizită oficială în China, Victor Ponta a fost primit cu onoruri militare pe aeroportul din Beijing. 

Premierul Victor Ponta este însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea, de ministrul Economiei, Constantin Niță, de ministrul transporturilor, Ioan Rus și de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

După un zbor de aproape nouă ore, delegația România a sosit la Beijing duminică dimineața, în jurul orei 11,00, ora locală, unde oficialii români au fost întâmpinați cu onoruri militare pe aeroport.

Luni dimineața, delegația României se va întâlni, la Grand Hotel Beijing, unde sunt cazați și reprezentanții presei din România,  cu un grup de oameni de afaceri chinezi. Ulterior, premierul Victor Ponta va semna mai multe acorduri cu guvernul chinez, urmând ca în cursul zilei de marți, membrii guvernului român să efectueze  o cursă cu un tren de mare viteză la Tienjin, unde vor vizita un parc tehnologic, iar ulterior să viziteze o unitate economica care produce pentru industria de automobile, cu care România are mai multe contracte. 

Premierul Victor Ponta este însoțit în această vizită și de soția sa, europarlamentarul PSD, Daciana Sârbu.

De menționat că aeronava TAROM, un Airbus 310, a survolat și zona controlată de separatiștii proruși  în Ucraina de Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel