Premierul turc: Turcia nu va ceda în fața atentatelor

Premierul turc Ahmet Davutoglu a dat vineri noi asigurări că Turcia nu va ceda în fața celor care comit atentate, în contextul în care un atac cu mașină-capcană comis joi la Diyarbakir (sud-est) de rebelii kurzi s-a soldat cu cel puțin șapte morți și 27 de răniți, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aflat chiar la Diyarbakir, Davutoglu a pus accentul pe 'fraternitatea' existentă între turci și kurzi.

Ei au crezut că ne va fi frică. Nu ne este frică, ei nu ne vor face să dăm înapoi, rămânem de la început până la final, a subliniat șeful guvernului turc, care își programase această vizită la Diyarbakir cu mult timp înaintea atacului de joi.

Aflat într-o vizită la Washington, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat comunității internaționale un apel la sprijinirea măsurilor guvernului de la Ankara contra separatiștilor kurzi.

Cel puțin șapte polițiști au murit și alte 27 de persoane, printre care 14 civili, au fost rănite joi în orașul Diyarbakir, din sud-estul Turciei, într-un atac cu mașină-capcană.

Explozia s-a produs în cartierul Baglar, în apropiere de stația de autobuz, la trecerea unui microbuz în care se aflau membri ai forțelor speciale de poliție.

Diyarbakir, cel mai mare oraș din sud-estul Turciei, a fost afectat de mai multe valuri de violență din cauza luptelor dintre rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și forțele de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel