Premierul Armeniei a demisionat

Premierul Armeniei, Nikol Paşinian, a demisionat.

Premierul Armeniei, Nikol Paşinian, a anunţat duminica aceasta că demisionează, dar că va continua să asigure interimatul funcţiei până în alegerile legislative din iunie, menite să scoată această ţară din criza politică, informează Agerpres.

"Demisionez astăzi din postul meu de premier" înainte de alegeri, a anunţat şeful guvernului armean pe pagina sa de Facebook.

Conflictul din Nagorno-Karabah



Paşinian, care a convocat alegeri legislative anticipate pentru 20 iunie în încercarea de a obţine un nou mandat, se confruntă cu o gravă criză politică după înfrângerea Armeniei de către Azerbaidjan în conflictul din Nagorno-Karabah, regiune azeră cu majoritate armeană, care a izbucnit în septembrie 2020, a durat 44 de zile şi s-a încheiat la 10 noiembrie printr-un acord de încetare a focului girat de Moscova.

Superior din punct de vedere tehnologic, Azerbaidjanul a învins trupele armene şi a recuperat controlul asupra unei părţi din Nagorno-Karabah, dar şi asupra mai multor districte pe care nu le mai controla după mai bine de 30 de ani şi un prim război. Luptele s-au soldat cu moartea a peste 5.500 de militari din ambele tabere şi a 150 de civili, potrivit surselor oficiale. Înfrângerea Armeniei a provocat de asemenea o criză politică, cu manifestaţii împotriva prim-ministrului armean Nikol Paşinian, acuzat că a capitulat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel