Premieră la Palatul Victoria: Prima videoconferință pe tema dialogului social organizată la nivel național

Vineri, la Palatul Victoria, a avut loc prima videoconferință pe tema dialogului social organizată la nivel național, cu acest prilej fiind lansat și anuarul "2014 ÎN CONTEXTUL DIALOGULUI SOCIAL". Evenimentul a fost prezidat de premierul Victor Ponta.

La evenimentul în premieră de la Palatul Victoria au fost prezenți, inclusiv, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, secretarul de stat pe Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Alexandra Braica, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, precum și secretarii de stat cu atribuții pe dialog social.

În deschiderea videoconferinței cu toate comisiile de dialog social din țară, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat că evaluarea permanentă a funcționării Comisiilor de Dialog Social este necesară pentru identificarea unor noi măsuri pentru consolidarea și promovarea Dialogului Social. 

 "Mi-aș dori ca anuarul pe care îl lansăm astăzi să reprezinte obiectul unei dezbateri atât în cadrul Comisiilor de Dialog Social organizate atât la nivelul prefecturilor cât și la nivelul ministerelor. Lucrarea este o radiografie a dialogului social tripartit la nivel teritorial și central, pe baza datelor colectate de la prefecturi și ministere", a spus Liviu Pop.

Ministrul Pop: Îmbunătăţirea componentei de dialog social tripartit rămâne dependentă de îmbunătăţirea culturii dialogului

Ministrul delegat pentru Dialog Social a punctat de asemenea și câteva concluzii ale anuarului.

"Deși se remarcă un trend pozitiv în ceea ce privește dialogul social la nivel național, există încă o serie de deficiențe în realizarea unui dialog coerent și constructiv, generate atât de anumite probleme de ordin general cât și de natură legislativă. (...) Îmbunătăţirea componentei de dialog social tripartit rămâne dependentă de îmbunătăţirea culturii dialogului, de implicarea angajată şi responsabilă a părţilor la dialog şi de dezvoltarea capacităţii administraţiei de a acorda o mai mare importanţă opiniilor şi declaraţiilor comune ale partenerilor, de a le promova şi de a-şi fundamenta concepţiile de acte normative, programe şi strategii pe baza acestor rezultate", a atras atenția ministrul Liviu Pop.

Totodată, ministrul Pop a anunțat că în 3 martie, la ora 16.00, va avea loc o ședință a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, în cadrul căreia se vor analiza, împreună cu liderii confederațiilor sindicale și patronale reprezentative, raportul și strategia de Cod fiscal.

Reprezentanții Comisiilor de Dialog Social de la nivel teritorial și-au manifestat dorința ca astfel de evenimente să fie organizate cât mai des, având în vedere că videoconferința de vineri a reprezentat o premieră. A fost prima videoconferință pe tema dialogului social organizată la nivel național.

Documentul de aproape 700 de pagini intitulat "2014 ÎN CONTEXTUL DIALOGULUI SOCIAL NAȚIONAL" va fi publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

La finalul videoconferinței cu toate comisiile de dialog social din țară, premierul Victor Ponta a publicat, pe contul său de socializare, o fotografie realizată în timpul evenimentului în premieră de la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel