Prefectura Iași: Sancțiuni neobișnuite pentru angajații neperformanți

Un prefect din teritoriu a găsit o metodă inedită pentru a-i sancționa pe salariații din subordine care "dau dovadă de stăruință în a-și bate joc de lucrări". 

Timp de o lună, de când a fost învestit prefect al județului Iași, Dan Cârlan și-a monitorizat subrdonații. Depistând multe deficiențe, noul reprezentant al guvernului în teritoriu a instituit sancţiuni inedite la Prefectura Iaşi.

Săptămânal, trei angajaţi consideraţi cei mai neperformanţi vor fi nominalizaţi şi supuşi oprobiului prin poreclele născocite chiar de către șeful Prefecturii.

"Voi institui trei premii între ghilimele, evident, care să cinstească pe colegii noştri care vor da dovadă de stăruinţă în a-şi bate joc de lucrări," a declarat Dan Cârlan, prefectul judeţului Iaşi, citează Digi 24.

Mustrările sunt denumite generic "Ochelari de cal" pentru cei care nu ştiu să rezolve prompt solicitările ieşenilor. Al doilea aşa zis premiu este "Geam de ghişeu" şi se va acorda angajaţilor care primesc petiţii şi le încuie în sertare fără a le soluţiona, iar "Nod în papură" vor primi cei care invocă anumite motive atunci când nu-şi fac treaba. Angajaţii Prefecturii spun că nu sunt deranjaţi de decizia noului lor şef.

Angajații chiar apreciază ideea prefectului, considerând că astfel de sancțiuni sunt binevenite și că oferă o soluție pentru dinamizarea activității funcționarilor din Prefectură. "Dacă ne gândim că domnul prefect a declarat că, în intenţia dumnealui, aceste premii vor fi date cu rol constructiv şi nu în ideea de a umili vreun coleg, ele sunt binevenite," a susținut unul dintre angații instituției.

Nu la fel de mulțumiți se declară ieșenii, care vor măsuri mai aspre pentru angajații leneși ai prefecturii: "Ar trebui sancţionaţi să îi doară. Dacă nu-l doare şi numai îl amuză nu ştiu dacă rezolvăm ceva. Deci nu e cazul să ne mai distrăm. Ne-am distrat destul," a spus un ieşean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel