Prețul biletelor RATB ar putea fi majorat

RATB
RATB

Conducerea RATB pune că toate cheltuielile sunt din ce în ce mai greu de suportat şi că s-ar impune o majorare a preţului biletelor de călătorie.

O călătorie cu RATB costă, încă din 2008, 1,3 lei, iar conducerea Regiei a cerut Consiliului General încuviinţarea pentru o majorare. Directorul general Vicenţiu Daniel Antonescu a explicat că, deşi pentru bucureşteni ar fi bine ca preţul să nu sufere modificări sau chiar ca transportul în comun să fie gratuit, însă Regia nu reuşeşte să acopere toate costurile de funcţionare, informează romaniatv.net.

"Din 2008 au crescut costurile cu carburanții, au crescut și costurile salariale, dar și TVA. Încercăm să ținem un echilibru și pe partea salarială pentru că noi nu am intervenit în jos cum s-a întâmplat în alte ramuri ale economiei. Am păstrat oamenii pe aceleași salarii. Un bilet de călătorie a rămas tot la un preț de 1,3 lei. Eu cred că o ajustare la 1,8 lei sau 2 lei pe o călătorie ar putea să ne mai resusciteze pe partea de încasări", a declarat directorul general al RATB, pentru Agerpres.

Antonescu a subliniat că nu se pune problema retragerii gratuităţii pentru pensionari, dar a precizat că se ia în calcul impunerea unei formule controlate pentru aceştia. "Consider că o formă de gratuitate trebuie să existe, însă sub o formă un pic controlată. Aș restricționa la un interval orar, să zicem 9.00-15.00, pentru că, până în ora 9,00, majoritatea oamenilor activi pleacă la muncă și mă gândesc că pentru cei care s-au retras din activitate este suficient timp să își rezolve problemele. De asemenea, mă gândesc la acordarea unor carduri de călătorie deoarece în prezent nu știm câți pensionari transportăm, pentru că ei circulă acum în baza talonului. Am putea oferi această gratuitate sub formă de 90 de călătorii, în intervalul orar stabilit și dacă îl depășesc vor plăti suplimentar. În niciun caz nu ne gândim să le luăm acest drept", a punctat directorul RATB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel