Poziția guvernului austriac condus de Nehammer contra includerii României în Schengen este 'ruşinoasă, incorectă şi ineficientă', susține opoziția din Austria

Agerpres
Agerpres

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea Schengen, prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a spus Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene în vederea alegerilor europene din 6-9 iunie.

Daţi-mi voie să răspund acum în calitate de austriac. Consider ruşinoasă poziţia guvernului austriac. Este nedreaptă, incorectă şi ineficientă. Este o ruşine, a zis Walter Baier răspunzând unei întrebări adresate de Agerpres, în cadrul unui interviu pentru European Newsroom, la Bruxelles.

În opinia sa, cancelarul austriac Karl Nehammer a spus constant, inclusiv la congresul Partidului Popular European din 6-7 martie de la Bucureşti, faptul că Viena nu este de acord cu extinderea Schengen atât timp cât acesta nu este funcţional.

Potrivit unei decizii luate în ultimele zile din 2023, România şi Bulgaria vor intra de la data de 31 martie 2024 cu frontierele aeriene şi maritime în spaţiul Schengen. Autorităţile de la Bucureşti au spus că în 2024 vor continua demersurile pentru a integrara deplin România - şi cu frontierele terestre - în spaţiul european de liberă circulaţie.

La începutul lunii martie, preşedinţia belgiană a Consiliului UE a transmis că va continua să lucreze pentru o aderare completă a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, în concordanţă cu recomandările Comisiei Europene.

Am evaluat decizia foarte importantă adoptată în decembrie anul trecut care va conduce la ridicarea controalelor la frontierele interne aeriene şi maritime în România şi Bulgaria începând de la 31 martie. Doresc să transmit cele mai calde felicitări celor două ţări implicate şi preşedinţiei spaniole a Consiliului UE pentru această realizare majoră. Vă pot asigura că preşedinţia belgiană a Consiliului UE va continua să lucreze pentru o aderare deplină la Schengen în concordanţă cu recomandările Comisiei, a declarat ministrul de interne belgian Annelies Verlinden, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 4-5 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel