Postul Crăciunului 2017. Tradiții, obiceiuri și superstiții

Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie și ține 40 de zile, până pe 25 decembrie. Această perioadă este dedicată cumpătării și credinței, de-a lungul timpului luând formă o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții pe care oamenii le respectă pentru a le merge bine.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. Una dintre superstițiile din Postul Crăciunului spune că, dacă în timpul postului vremea este blândă, primăvara va fi una ploioasă. De asemenea, dacă pe 21 noiembrie este senin, atunci vara va fi una secetoasă. Dacă în acea zi va ninge, atunci e semn că și iarna va fi una grea. 

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. Conform unei alte superstiţii, după Lăsata Secului, oalele se pun în casă cu gura în jos, pentru a alunga bolile. Printre tradițiile din Postul Crăciunului se află și „bătutul pernelor", ce presupune ca fetele nemăritate să își îmblânzească soarta pentru a-și găsi ursitul.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. De asemenea, unul dintre obiceiurile din perioada postului se referă şi la spălarea veselei cu cenuşă sau leşie, ca să nu mai aibă nicio urmă de carne sau derivate ale acestor produse. În altă ordine de idei, în Bucovina, se spune că dacă visezi grâu verde în postul Crăciunului e semn bun pentru anul care vine.

[citeste si]

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017. Postul este bun atât pentru suflet, cât și pentru trup. Întărește trupul, pe de o parte, iar pe de alta, ușurează și curăță sufletul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel