Ponta, taxat de un fost ministru că "o ia pe urmele lui Ceaușescu"

victor_ponta
victor_ponta

Premierul Victor Ponta este acuzat de grandomanie în stilul lui Nicolae Ceaușescu, pentru faptul că, anul acesta, s-a organizat cea mai costisitoare paradă militară de 1 Decembrie din ultimii 24 de ani. Criticele au fost lansate de un fost ministru de Finanțe.

Potrivit fostul ministru de Finanțe din guvernarea PDL, Gheorghe Ialomițianu, autoritățile ar fi trebuit să fie mai chibzuite cu gestionarea bugetului pentru organizarea unor astfel de evenimente, iar tonul ar fi trebuit să vină chiar de la premier.

”În condițiile în care avem un buget de austeritate, avem o presiune enormă pe oamenii de afaceri și în țară lumea suferă de sărăcie, nu cred că ne putem permite astfel de cheltuieli. Tonul ar trebui să-l dea tocmai Victor Ponta și să impună cumpătare, dar Ponta a intrat pe un drum greșit și-i place să facă acțiuni mult peste capacitatea noastră financiară. Este grandoman, vrea să fie el primul în tot și toate. Să nu cumva să ajungem să organizăm acțiuni gradioase ca pe vremea lui Ceașusescu, deși în ritmul ăsta Ponta într-acolo se îndreaptă, o ia pe urmele lui Ceaușescu”, a declarat Gheorghe Ialomițianul, pentru pesurse.ro.

Paradă militară de 1 Decembrie de peste un milion de euro

Guvernul a alocat peste 1 milion de euro pentru paradele şi ceremoniile militare organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la 1 dDecembrie 2013, suplimentând, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului, bugetul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, SPP şi SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel