Ponta: Sper că Băsescu nu va împiedica programul de reforme al Guvernului

ponta2
ponta2

Premierul Victor Ponta a declarat luni în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii presei străine în România că Guvernul pe care îl conduce va continua politica de reforme după referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu, care chiar dacă se întoarce la Cotroceni, are o legitimitate ”clar slăbită”, acest lucru împiedicându-l să interviă în programul de reforme a Guvernului precizează jurnaliștii de la Wall Street Journal.

Publicația americană arată că, în pofida faptului că o mare majoritate a celor care au votat la referendumul de duminică s-au declarat pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, rata de participare nu a reușit să îndeplinească pragul impus de 50% plus unu.

În opinia premierului social-democrat, Victor Ponta, în vârstă de 39 de ani, a cărei coaliție de guvernământ a forțat demiterea președintelui Traian Băsescu, rezultatul referendumului este "foarte importantă și o victorie puternică”, chiar dacă șeful statului va reveni la Cotroceni, mai scriu jurnaliștii WSJ.

"Legitimitatea politică a preşedintelui va fi foarte clar slăbită", a afirmat premierul Ponta, jurnaliștilor străini, arătând că această realitate va ajuta foarte mult la implemetarea reformei inițiate de Guvernul său.

"Acest lucru va ajuta guvernul şi majoritatea în a face începând de astăzi, la proiecte şi politici în nostru ordinea de zi, "inclusiv o îngrijire a sănătăţii restructura. "Putem merge mai departe cu încredere mult mai mult ca oamenii să ne susţină", a mai declarat premierul Ponta.

Ponta consideră, conform Wall Street Journal, că situaţia precară în care se află Băsescu îl va împiedica pe acesta să intervină în programul de guvernare al USL, care va respecta toate angajamentele asumate cu FMI şi creditorii externi.

"Sper că nu va folosi instrumentele pe care le mai are la dispoziţie pentru a ne îngreuna programul de reforme", a mai declarat WSJ Ponta, care nu crede în declaraţiile de reconciliere făcute de şeful statului.

"Sincer, nu am de să ştiu ce are de gând domnul Băsescu sau ce gândeşte", a spus Victor Ponta, ai cărui apropiaţi îl blamează pe şeful statului pentru orchestrarea acuzaţiilor de plagiat la adresa premierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel