Ponta, reacție promptă după declarația unui ministru tehnocrat la Viena

Fostul premier Victor Ponta a reacționat prompt după afirmațiile ministrului de Finanțe Anca Dragu privind economia României și planurile pe 2016, în cadrul conferinței Euromoney, care se desfășoară la Viena.

Ministrul român de Finanțe Anca Dragu a declarat, marți, că România are în vedere emiterea de eurobonduri "mai devreme" decât "mai tarziu", acestea fiind emise preponderent în euro, și a precizat că maturitățile vor fi atât foarte scurte, cât și foarte lungi, scrie hotnews.ro.

De asemenea, în deschiderea speech-ului său, ministrul Dragu a spus audienței: "Cifrele macroeconomice ale României arată bine și cred că mulți miniștri de Finanțe din alte țări ne invidiază pentru poziția pe care o avem. Vedem o creștere economică de 4.1 % în acest an, peste media de creștere a UE, în linie cu estimările organismelor internaționale. Dacă înainte, creșterea era generată de exporturi, acum discutăm de o creștere condusă de trei factori: exporturi, consum și investiții".

Oficialul român a mai amintit principalele măsuri de relaxare fiscală din noul Cod Fiscal, punând accentul pe reducerea de TVA și pe impozitarea redusș a dividendelor, adăugănd că toate măsurile au primit un răspuns favorabil din partea mediului de afaceri român.

Ce spune Ponta

Declarațiile ministrului român de Finanțe la Viena nu au trecut neobservate de către fostul premier Victor Ponta. Acesta a reacționat prompt pe pagina sa de socializare. "Da! Asa e! Bravo! Felicitari Guvernului actual".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel