Ponta: Nu se poate să am angajaţi care câştigă de trei ori cât mine

Premierul Victor Ponta consideră ilogic faptul că persoane angajate la Secretariatul General al Guvernului (SGG) primesc salarii chiar și de trei ori mai mari față de al său, în condițiile în care, în Administrație, venitul cel mai mare ar trebui încasat de președintele statului.

"Există încă o altă anomalie: în structurile noastre administrative ministrul sau prim-ministrul în general au salariul cel mai mic. Pe la mine pe la SGG am oameni care au salarii mult mai mari decât mine şi până la urmă salariul cel mai mare din ţară în Administraţie trebuie să fie al preşedintelui, al doilea la primului-minstru, al treilea al miniştrilor. Nu se poate să am angajaţi care câştigă de trei ori cât mine. Nu are sens, nu are logică. Poate muncesc mai mult, dar în viziunea acelei reforme a salarizării în administraţie, salariile mari pot să scadă, cum salariile mici trebuie să crească", a declarat, luni, premierul Victor Ponta, citează Mediafax.

Viitorul proiect al salarizării bugetarilor ar putea conduce la scăderi de salarii, a mai spus prim-ministrul: "Da. Salariile mari pot să scadă. Pentru ca să poţi să le măreşti pe cele mici, trebuie să tai din cele mari şi nu e nimic rău în asta", a explicat Ponta, potrivit căruia ideea de a avea în acelaşi sistem bugetar diferenţe de la unu la 30 este inacceptabilă.

"Nu cred că se întâmplă în nici într-o firmă privată ca între salariul cel mai mic şi salariul cel mai mare să fie raportul de unu a 30. S-a vorbit de unu la 15. Mie mi se pare mare şi unu la 15", a spus Ponta.

Șeful Executivului a menționat, de asemenea, că încă există în sistemul bugetar salarii mai mari decât în zona privată, deși performanţa administraţiei publice nu e pe măsură.

Pentru a fi luată în considerare la construcția bugetului pentru anul viitor, legea salarizării ar trebui să fie gata în toamna acestui an, a mai precizat premierul  răspunzând unei întrebări.

Bugetarii, plătiți în funcție de performanțele profesionale individuale

Potrivit noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice pregătită de Guvern, va exista o limită minimă și una maximă a salariului pentru bugetari, precum și prevederea unei sume, care va varia în funcţie de performanţa profesională individuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel