Urmărește emisiunea live


Ponta nu se amestecă în disputele din CSM

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta, a declarat, marți, că nu dorește să se amestece în scandalul din CSM, dar procurorii trebuie să fie independenți și inamovibili

"Nu mă amestec în CSM. Procurorii trebuie să rămână magistraţi, dar trebuie să fie cu adevărat independent, adică actualele prevederi din Constituţie, care provesc controlul ierarhic şi ideea de austoritate a ministrului Justiţiei sunt lucruri pe care trebuie să le înlăturăm", a declarat Ponta, de la CSM.

 Am primit invitaţia Secţiei de procurori pentru a discuta probleme actuale. Am dorit să spun că Guvernul şi tot ceea ce reprezint din punct de vedere politic nu ne-am implicat în niciun fel. Judecătorii şi procurorii sunt singurii care-şi aleg şi votează structurile de conducere. Judecătorii şi procurorii ştiu să se lupte singuri pentru independenţa lor. Nu ne implicăm în niciun fel (...) şi sunt responsabili în faţa propriilor colegi în calitate de membri ai CSM, a spus Ponta.

 Totodată el a arătat că procurorii trebuie să rămână magistraţi. În viitor trebuie să fie cu adevărat independenţi. Faptul că se supun ierarhic (...) sunt lucruri pe care trebuie să le înlăturăm

 "Având în vedere discuţiile apărute în ultima perioadă pe marginea reglementării statutului procurorilor, Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a adresat primului-ministru Victor Ponta invitaţia de a participa la şedinta care va avea loc marţi 22 ianuarie 2012, la ora 11.00. Primul-ministru Victor Ponta mulţumeşte pentru invitaţie şi confirmă participarea la eveniment", transmite Guvernul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel