Ponta i-a oferit un post de ministru lui Johannis în Cabinetul I

Primarul Sibiului Klaus Johannis a dezvăluit miercuri seara la emisiunea ”Ordinea zilei,” difuzată de Antena 3, că premierul Victor Ponta i-a oferit portofoliul unui minister în primul cabinet pe care l-a condus începând din mai 2012. 

Noul membru al Partidului Național Liberal a spus că a fost nevoit să refuze oferta făcută de Victor Ponta anul trecut, lucru pe care l-ar repeta și acum, dacă ar fi cazul. ”Domnul premier Ponta mi-a oferit un post de ministru, nu în acest guvern, nici în cel provizoriu, şi nu am putut să accept atunci. Era la scurt timp după alegeri. Acum, dacă mi l-ar reoferi, nu cred că l-aş accepta. Am să vin mai des în capitală începând de astăzi, dar nu mă mut în Bucureşti", a precizat Klaus Johannis.

Chestionat în legătură cu numele ministerului pe care ar fi putut să-l conducă, edilul a punctat că această precizare îi revine premierului Victor Ponta.

Aflat în legătură directă la România Tv, șeful Executivului nu a vrut să vorbească despre un minister care i s-ar potrivi lui Klaus Johannis sau dacă s-a gândit să-i propună vreunul, precizând că împreună cu liberalul ”vom relata detalii despre discuția noastră din vară”.

E posibil ca lui Klaus Johannis să i se fi propus un post într-un minister cu caracter administrativ, cum ar fi, de exemplu, cel al Dezvoltării, dată fiind experiența edilului în gestionarea problemelor autorităților locale.

Klaus Johannis a fost propus pentru funcția de premier în 2009 dar s-a izbit de un refuz venit din partea șefului statului, Traian Băsescu, care a pus la îndoială la acea vreme capacitățile de economist ale edilului. Într-un interviu televizat, la scurt timp după refuzul său, Traian Băsescu a explicat că nu l-a desemnat pe Johannis pentru  că propunerea lui s-a a apărut ca urmare a unui aranjament la Grivco.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel