Ponta critică raportul MCV ”pe surse”. Ce reproșuri face premierul

ponta dece barroso
ponta dece barroso

Premierul Victor Ponta consideră că raportul MCV prezentat miercuri de Comisia Europeană are o analiză greșită pe tema miniștrilor cercetați pentru corupție. Mai mult, șeful Executivului spune că un act de importanța raportului CE nu poate conține informații pe surse, ci clare și serioase.

Victor Ponta neagă informația publicată ieri de agenția France Presse, potrivit căreia cei doi demnitari la care făcea referire purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, sunt Varujan Vosganian, ministrul Economiei și Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării.

”Cei trei erau doi: Luca şi Matei. Lucrurile stau în felul următor: dincolo de ceea ce se poate scrie în presă - până la urmă France Presse, ca şi dumneavoastră, poate să facă şi comentarii de presă -, într-un document oficial, cum este cel al Comisiei Europene, lucrurile trebuie să fie foarte clare. Nu-i adevărat. Pentru faptă eventual asimilată corupţiei - e vorba aici de abuz în serviciu - a fost trimis în judecată domnul Fenechiu (ministrul Transporturilor - n.r.). Domnul Liviu Dragnea nu este cercetat pentru fapte de corupţie, ci pentru legea referendumului şi legi electorale, iar pe al treilea nu l-am găsit, cum nu l-aţi găsit nici dumneavoastră”, a declarat premierul.

Într-un raport de importanța celui întocmit de CE nu se poate vorbi ”pe surse”, susține premierul, menționând că unele nereguli ar fi putut fi îndreptate, dacă, la fel ca în anii trecuți, documentul ajungea pe masa Guvernului în prealabil prezentării publice.

”Într-un document oficial cum este cel al Comisiei Europene nu poţi vorbi ca în presă, pe surse, că sunt trei, trebuie să vorbeşti serios. Or, lucrul acesta, dacă eram consultaţi cu o zi înainte, l-am fi putut îndrepta. La fel, nu poţi să spui că cu cei patru miniştri care au sesizare de la ANI nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat, nu mai sunt în guvern, chiar dacă nu există niciun fel de condamnare împotriva lor. Asta a fost mica mea critică. Cred că măcar atât am voie să critic”, consideră șeful Guvernului.

Premierul precizează că ”ține la libertatea presei” și nu a înțeles din raportul MCV dacă aceasta trebuie limitată. ”Dacă asta e ideea, nu sunt de acord cu ea. Nu poţi să iei într-un raport ceva din presă şi după aceea să critici presa”, conchide Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel