Ponta: Băsescu a vândut gogoși în Republica Moldova

Victor Ponta
Victor Ponta

Președintele Traian Băsescu a promis Republicii Moldova lucruri ce nu depind de el, spune premierul Victor Ponta, făcând referire la declarațiile șefului statului despre suplimentarea numărului de burse universitare pentru moldoveni și realizarea gazoductului Iași-Ungheni.

”Nu mi-a plăcut când l-am văzut, ieri, pe președinte în Moldova vorbind tot felul de lucruri care nu țin de el: că o să dea burse. Nu are nicio treabă cu bursele președintele. E treaba Ministerului Educației și a Guvernului. Că o să facă gazoductul ... Nu a făcut niciun gazoduct până acum, îl face Guvernul, m-am întalnit cu premierul Leancă. Astea sunt povești, gogoși”, a spus premierul, joi, la Digi24.

Ponta a precizat că împărtășește gândurile președintelui cu privire la orientarea pro-europeană a Republicii Moldova și drepturile istorice ale moldovenilor. El a precizat însă, din nou, că Republica Moldova a tot primit promisiuni în ultimii ani, cele mai multe lipsite de pragmatism.

”Însă, dincolo de vorbele frumoase - și cei de la Chișinău au auzit la vorbe frumoase în ultimii ani de nu mai aveau ce să facă cu ele. Domnul Leancă și cu mine suntem niște oameni mai pragmatici, niște oameni mai tineri în primul rând, niște oameni mai europeni, și atunci eu pe 27 nu mă duc să spun vorbe frumoase, mă duc că pentru prima dată să fim serioși, mă refer la România, și să dăm drumul gazoductului. Sau vom discuta despre burse, deoarece cu mine trebuie să discute”, a mai spus șeful Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel