Polițist ucis Suceava. Premierul Tudose, solicitare către Carmen Dan

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, un raport cu măsurile avute în vedere după tragicul incident petrecut la Suceva, când un agent de poliţie a fost înjunghiat mortal de un tânăr, potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres.

În paralel, luni, de la ora 10.30, conducerea MAI va avea o întrevedere la sediul ministerului cu reprezentanţi ai tuturor structurilor sindicale din Poliţie, iar premierul va discuta la Palatul Victoria, începând cu ora 11.00, cu o delegaţie a Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România. 

Discuţia prim-ministrului cu sindicaliştii vizează drepturile şi obligaţiile poliţiştilor în vederea luării unor măsuri care să conducă la evitarea situaţiilor de genul celei petrecute la Suceava. 

Prim-ministrul a declarat, sâmbătă, că niciun poliţist nu va mai patrula singur, echipa urmând să fie formată din patru oameni. 

"Din punctul meu de vedere, nu mai vreau patrule de unul singur. Atunci când ai un singur poliţist, care trebuie să patruleze într-o zonă - se subînţelege că acea zonă are un potenţial infracţional sau negativ - el îşi pune gratuit viaţa în pericol. Nu poţi să îl trimiţi de unul singur. Se vor trimite echipe, chiar dacă este vorba de echipe mixte alcătuite din poliţişti şi jandarmi", a declarat Tudose.

Poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi seară, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Autorul, Ioan Beşa, a fost arestat pentru 30 de zile. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel