Poliția cehă renunță la marcarea cu numere a imigranților, după criticile apărute în mass-media

Poliția cehă a anunțat, joi, că a renunțat la controversata procedură de scriere de numere pe mâinile imigranților interpelați, procedură criticată dur cu o zi înainte de juriști și militanți umanitari, informează AFP.

"Poliția este sensibilă la criticile apărute în mass-media", se precizează într-un comunicat publicat de conducerea poliției cehe, potrivit Agerpres.

În locul acestei măsuri aspru criticate, polițiștii au folosit deja brățări din plastic ce conțin informațiile de identificare necesare.

Polițiștii cehi au folosit, marți, markere pentru a înscrie numere pe piele în cazul a 214 refugiați, în majoritate sirieni, arestați la frontieră la bordul unor trenuri venind din Austria și Ungaria.

Cazul nu este însă unul izolat. O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne ceh, Lucie Novakova, a afirmat că acest procedeu de marcare a fost introdus ca urmare a numărului mare de copii în rândul refugiaților.

Viktor Orban: Problema refugiaților este una germană, nu europeană

Obiectivul nostru este să evităm ca acești copii să se rătăcească, a explicat ea pentru AFP.

De asemenea, ministrul de interne al Cehiei, Milan Chovanec, a afirmat joi că polițiștii din Breclav au fost obligați "să lucreze repede și în condiții de stres".

Premierii din Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia se vor reuni vineri, la Praga, pentru a dezbate împreună actuala criză a imigranților.

România își deschide granițele. Când vor sosi primii refugiați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel