Urmărește emisiunea live


PNL, protest în Parlament faţă de OUG 7

Parlamentarii PNL poartă, luni, banderole albe în semn de solidaritate cu protestul magistraţilor împotriva OUG 7.

"Am recomandat reprezentanţilor PNL, în special parlamentarilor, europarlamentarilor, ca astăzi să purtăm aceste banderole în semn de solidaritate cu protestul magistraţilor împotriva OUG 7, pentru că astăzi va avea loc un protest amplu în foarte multe Parchete, în foarte multe judecătorii, tribunale, iar mesajul nostru este unul de solidaritate şi de susţinere a revendicărilor legitime ale magistraţilor, mai precis abrogarea OUG 7 şi desfiinţarea acestei Secţii speciale de investigare a infracţiunilor realizate de magistraţi care a căpătat aspectul unui pluton de execuţie al magistraţilor independenţi, în care comanda foc o dă ministrul Justiţiei la ordinul lui Dragnea", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.


Întrebat dacă PNL va iniţia şi alte acţiuni, el a răspuns pozitiv



"Suntem într-o campanie de informare pentru ca cetăţenii români să cunoască despre ce e vorba în OUG 7 şi în alte OUG care au fost emise pe şestache de Guvern, iar punctul de vedere al PNL este simplu: noi susţinem independenţa justiţiei, funcţionarea puterii judecătoreşti ca o putere de sine stătătoare în stat, susţinem accesul liber al cetăţenilor la justiţie şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români", a mai spus Orban.

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a precizat că miercuri are loc la Paris şedinţa Comisiei de monitorizare a APCE, pe agenda căreia se află solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia pentru redactarea unei opinii în legătură cu OUG 7, OUG 90 şi OUG 92. "Este un semn pozitiv şi apreciem în mod evident reacţia foarte rapidă a partenerilor noştri europeni în legătură cu solicitarea noastră pentru redactarea acestei opinii. Acest lucru demonstrează fără niciun dubiu că oficialii europeni şi partenerii europeni ai acestei ţări înţeleg foarte bine gravitatea situaţiei generată de adoptarea acestei Ordonanţe, care în mod intenţionat induce haos în întregul sistem judiciar. (...) Este nevoie urgentă de corectarea acestei situaţii", a spus Stroe.

Vezi şi: OUG 7. Tudorel Toader: Urmare a reacțiilor negative

Clădiri risc seismic. Firea, anunț important pentru proprietari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel