EXCLUSIV  PNDL 3, ”cusut cu ață albă”. Năsui: A GONIT fondurile UE din România. Au pus asfalt peste pământ, direct!

Claudiu Năsui a făcut dezvăluiri despre PNDL 3, proiectul Anghel Saligny, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

"Noi am avut PNDL 1 și PNDL 2. În momentul în care a fost dezbaterea pe PNDL 3, ni se arătau drumuri neasfaltate. Și apoi ne uitam: stați puțin, UAT (n.r. Unitate Administrativ-Teritorială) câți bani a luat din PNDL? Aaa, deci a luat o groază de bani și nu a făcut nimic. S-au făcut numai SF-uri, numai proiecte tehnice, care nu au ajuns niciodată să fie construite, sau firme de construcții care și-au bătut joc și au pus asfalt peste pământ, direct.

Deci practic bani pentru lucrurile astea au fost. Uitați-vă în toate locurile în care s-au dat mulți bani la stat. A ieșit mai bine? Pentru că nu e un program nou, nu e o idee nouă, să zicem "hai să experimentăm". Nu, l-am făcut deja de două ori și de două ori a dat aceleași rezultate și a treia oară e cusut cu ață albă. De ce se face acum? De ce era atâta grabă să se facă înainte de Congresul PNL?

Adică e un secret public, toată lumea știe", a declarat Claudiu Năsui, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, "Ce se întâmplă?"

Răzvan Dumitrescu: Credeți că a fost asul din mânecă al domnului Cîțu ca să câștige președinția partidului? 

”A fost unul dintre Ași. Și, atenție, banii aceștia... oamenii nu realizează amploarea acestei sume de aproape 50 de miliarde de lei, este o sumă absolut colosală. Sumă pe care tot noi o vom plăti, dumneavoastră o veți plăti, tot din salariu, salariu din care angajatorul va reține jumătate. E chiar ma rău de atât. E un program nociv, pentru că a gonit fondurile UE din România. Ne uităm la rata noastră de absorbție, cât de mult am luat din fondurile acelea” a răspuns Claudiu Năsui. 

Vezi mai multe în video:

 

Claudiu Năsui: Florin Cîțu, menținut în funcție doar din capriciul unui președinte, a decis să distribuie bani baronilor care îi sunt loiali

Claudiu Năsui, ministru demisionat din Guvernul României, a reacționat după ce Florin Cîțu a decis să aloce diferențiat bani din fondul de rezervă către primării:

„Plătim taxe ca să aibă ei ce fura.

Florin Cîțu a decis ieri să distribuie bani de la centru mai ales baronilor locali care îi sunt loiali. Nu e prima dată când se întâmplă asta în România. Cam acesta a fost circuitul banilor mereu.

Contribuabilii muncesc. Statul le ia taxe enorme pe muncă (cele mai mari taxe pe munca pe salarii mici). După care banii se redistribuie după criterii politice.

Dar de data asta e și mai flagrant faptul că o face un premier care în mod vădit este lipsit de legitimitate. Menținut în funcție doar din capriciul unui președinte.

De ce nu era suficient PNDL 3? Pentru că acel tun din banii contribuabililor numit PNDL 3 va veni abia de la anul. Iar firmele de partid merg pe principiul „ce-i în mână, nu-i minciună”. Mai ales că avem și instabilitate guvernamentală și cine știe cum poate nu le mai vin banii. Trebuia ceva mai rapid, iar fondul de rezervă e perfect pentru asta.

Descentralizarea în România ar trebui să fie mai întâi fiscală. Puterea adevărată e cea pe care o ai când ai buget propriu. Nu când trebuie să faci ce ți se spune de la București pentru a primi ceva“, a transmis, pe Facebook, Claudiu Năsui.

 

OUG Anghel Saligny, atacată. Renate Weber: S-a primit o petiţie comună a mai multor organizaţii neguvernamentale

Câteva organizații neguvernamentale şi grupuri civice au soliticat Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a OUG pentru aprobarea programului naţional de investiţii Anghel Saligny.

"Pot să vă confirm că ieri s-a primit o petiţie comună a mai multor organizaţii neguvernamentale. Abia aseară a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanţa. Astăzi, ea a intrat în lucru la serviciul nostru contencios constituţional. Deocamdată nu vă pot spune absolut nimic pentru că la mine, întotdeauna, regulă a fost că mai întâi să îi laş pe colegii mei să facă analiza de neconstituţionalitate. Cred că spre sfârşitul săptămânii vor veni cu o propunere  a lor privind ceea ce ar trebui noi să face şi probabil spre sfârşitul săptămânii vom avea şi un răspuns pe care evident îl vom face public.

Fie va fi o propunere să sesizăm CCR, fie o propunere să nu sesizăm CCR dacă nu se vor identifica motive de neconstituţionalitate pentru că vă rog să nu uitaţi, noi facem analiza strict din perspectiva respectării prevederilor constituţionale, nu analiza de oportunitate", a spus Renate Weber, la Antena 3.

"Vom constata o întârziere pe sesizările din dosare"

Întrebată dacă toată această criză politică blochează în vreun fel procedurile în curs, în ceea ce priveşte instituţia pe care o conduce, aceasta a mai spus: "Dacă vor fi numiţi miniştri interimari, atunci probabil că ceva se va debloca. Altfel, într-adevăr, pe unele din sesizările din dosarele pe care le avem în lucru vom constata o întârziere pentru că nu vom mai avea cui să ne adresăm. În acest moment, este foarte incert ce se întâmplă cu miniştrii, cu secretarii de stat. Este adevărat că noi de ceva vreme ne-am făcut un obicei să sesizăm mai degrabă secretarii generali ai diferitelor ministere. Mă aştept ca la unele din petiţiile pe care le avem în lucru sau la sesizările din oficiu să apară întârzieri. Noi vom informa întotdeauna petenţii în legătură cu motivele acestor întârzieri. Toată lumea are nevoie de stabilitate politică într-o ţară. Este deja un truism acest lucru, dar asta este situaţia pe care o traversăm acum".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel